Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Átlagosan 3,7 millió forint fix díjazást kap évente egy tőzsdei A kategóriás cég igazgatósági tagja. Ennél persze sokkal többet kereshet részvényopcióin keresztül, ám az elmúlt két évben ezek lehívására nem nagyon volt lehetőség - írta a Napi Gazdaság.

A cikk szerint a tőzsdei cégek többsége az idén önmérsékletet tanúsított, és nem emelte vezetői fizetését. Kivétel volt ez alól az Elmű és az Émász, ahol az inflációkövető gyakorlatnak megfelelően 3 százalékkal növelték a vezetők juttatásait. Rajtuk kívül csak az Egisnél és a Zwacknál volt emelés, ám az igazgatótanács (it) és a felügyelő bizottság (fb) díjazása mindkét társaságnál messze elmarad az átlagtól.

Az A kategóriás társaságoknál a lap számításai szerint az igazgatóság elnöke átlagosan 5,3 millió forintot kap évente, az igazgatóság tagja pedig 3,725 millió forintot. A legtöbbet a TVK-nál keresi az elnök, ő évi 75 ezer eurót - mintegy 21 millió forintot - kap, illetve amennyiben külföldi illetőségű, úgy igazgatósági ülésenként még további 1500 euró költségtérítésre jogosult. Az fb-elnökök közül a Mol felügyelőbizottságának vezetője keres a legjobban, ő a havi 4.000 euró mellett még évente maximum tizenöt alkalommal további 1.500 euró díjazásban is részesül minden olyan ülés után, amelyen részt vesz.

A fix díjakat már a válság előtt sem emelték túl gyakran a cégek, a vállalatok ugyanis inkább részvényopciókkal, esetleg részvényjuttatással igyekeztek ösztönözni a vezetőséget.

Az A kategória tagjai közül csak a Danubiusnál és az Egisnél nem kaptak a vezetők valamilyen formában részvényjuttatást, az összes többi cégnél működik valamilyen konstrukció. Azonban mivel ezek többsége a részvényárfolyamhoz kötött, így az elmúlt két év tőzsdei mélyrepülése közepette ezekből nem sok jövedelemre tettek szert a vezetők - írta a lap.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.