<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 30 éves magyar cégcsoport a kialakult energiahelyzet miatt kényszerű és racionális-gazdasági döntéseket hozott a többi, sikeresen működő egységének megóvása érdekében. 2022. október 1-től már nem tartoznak hozzá a korábban általa üzemeltetett hotelek. A szállodai ágazatot ugyanakkor nem számolják fel, hiszen a helyzet rendeződésével újra vissza szándékoznak térni a hotelek üzemeltetéséhez – olvasható a cég közleményében.

 

Az idén több, mint 16 milliárd forintos nettó forgalmat generáló cégcsoport döntését a kialakult energiapiaci helyzetre reagálva hozta meg, a felelős gazdálkodás elveit követve. A döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi energiaválság ellehetetleníti a szállodák gazdaságos és eredményes üzemeltetését.

Ezért az idén rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében, kellett meghozni ezt a szomorú és fájdalmas, ugyanakkor szükségszerű és racionális döntést – fogalmaz a menedzsment.

Az érintett szállodák, így a Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén Noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

Az egyik érintett szálloda a Siófok Residence Hotel. Fotó: szallas. huAz egyik érintett szálloda a Siófok Residence Hotel. Fotó: szallas. hu

A cégcsoport vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hangsúlyozzák, hogy a megállapodások értelmében a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat, vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk, az átadás-átvétel már megkezdődött.  

A szállodák marketing és sales tevékenységét végző Eventrend MSH Kft. továbbra is folytatja eddigi tevékenységét a cégcsoport meglévő egységeivel együttműködve, Pázmándy Szilvia igazgató tevékenysége az Eventrend Groupban továbbra is szerteágazó és nélkülözhetetlen, így ezen a téren nem várható változás.

Az energiapiaci helyzet rendeződéséig az immár 30 éves Eventrend Group fókuszába ismét az eredeti tevékenysége, vagyis a rendezvényszervezés, az éttermi vendéglátás, és a koncessziós üzemeltetések kerülnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.