3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Szétválasztják a társaság menedzsmentjében a stratégiai és az operatív vállalatirányítási feladatköröket. Az igazgatósági tagként Linczényi Aladint a vállalatcsoport holdingba szervezéséért és az ezzel kapcsolatos vállalati stratégia végrehajtásáért felelős vezérigazgató helyettesnek nevezték ki. A 4iG informatikai vállalatainak operatív szakmai vezetését a társasághoz most érkező Tápai Tamás látja el, aki korábban a T-Systems Magyarország Kft. IT területért felelős vezérigazgató-helyettese volt.

A 4iG Nyrt. korábbi bejelentéseinek megfelelően megkezdi a stratégiai fókuszterületeihez illeszkedő holdingstruktúra kialakítását, amelynek alapját három nagy szervezeti egység képezi majd:

  • az informatika,
  • a telekommunikáció és a távközlési infrastruktúra,
  • valamint az űripar. 

Vezérigazgató-helyettesként a jövőben Linczényi Aladin igazgatósági tag felel a holdingszervezet kialakításáért és a fejlődési stratégia végrehajtásáért. A cégcsoport vezetésébe most érkező Tápai Tamás általános vezérigazgató-helyettesként pedig, a 4iG IT szervezeti egységének napi operatív irányítását végzi majd – áll a 4iG közleményében. 

Linczényi AladinLinczényi Aladin

„A célunk, hogy az eredményszemléletű növekedés fenntartása mellett, sikeresen integráljuk a cégcsoporthoz érkező új vállalatokat és elindítsuk a társaságon belül azokat az átalakításokat, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban is meghatározó technológiai holdingvállalattá fejlődhet. A folyamat a társaság menedzsmentjében is változásokkal jár, melynek első lépése a napi operatív és a stratégiai vezetői feladatok szétválasztása. A csoport globális építkezésében és átalakításában Linczényi Aladin támogatja majd az igazgatóság munkáját, akivel hosszú évek óta dolgozom együtt stratégiai vállalatirányítási területeken. Ezzel párhuzamosan az informatikai érdekeltségeink integrálását, illetve napi szakmai irányítását a területen jelentős tapasztalatokkal rendelkező Tápai Tamásra bízzuk” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A közlemény szerint Tápai Tamás 2016–2020 között a T-Systems Magyarország Kft. fejlesztési ágazatvezetője, majd az IT területért felelős vezérigazgató-helyettese volt.

Tápai TamásTápai Tamás

A 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban meghatározó piaci pozíciókat kíván kiépíteni az IT és ICT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést tervez a hazai, valamint a régiós távközlési piacon. A társaság célja, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holding struktúrába – közölték.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.