TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Toyota üzleti jelentése szerint 4,97 millió autót adott el 2012 első félévében, ezzel átvette az első helyet a világranglistán. Mindezt úgy érte el, hogy a tavalyi évben a Japánt sújtotta katasztrófák miatt komoly veszteségeket ért el a cég.

A tavalyi év nem volt szerencsés a japán autógyárnak. 2011 második negyedévében a Toyota profitja 99 százalékkal csökkent a japán katasztrófák miatt, ezenfelül a thaiföldi áradások és a folyamatos visszahívások is keserítették a cég sorsát.

General Motors

Azonban egy év elteltével nemcsak talpra állt a vállalat, hanem a 4,97 millió eladott járművel megelőzte a világ legnagyobb autóipari óriását a General Motors-t, aminek az első féléves értékesítési volumene meghaladhatta a 4,56 millió járművet, de erről csak augusztusban ad ki közleményt a cég.

Volkswagen

A világranglista harmadik helyén álló, és egyre nagyobb ambíciókkal felfegyverzett Volkswagen első féléves értékesítési volumene 4,45 millió jármű volt. A cég nem titkolt célja, hogy átvegye a vezetést a japán és amerikai riválisa előtt. A Volkswagen erőszakos bővülési folyamatát jelzi az olasz Ducati gyár felvásárlása, valamint a nemrégiben teljesen bekebelezett Porsche is.

Daimler

A német autóipar egyik oszlopa, a Daimler második negyedéves nyeresége 1,52 milliárd euróra csökkent a tavalyi 1,7 milliárdról. A negyedéves eladások 570 300 egységet értek el. Ezzel a cég alulmaradt a luxusautók szegmensében az Audival (Volkswagen-csoport tagja) és a BMW-vel szemben.

Peugeo Citroen

Szerdán közölte az első féléves eredményét az értékesítési volument tekintve Európa második legnagyobb gyártója, a Peugeot Citroen (PSA). A cég első féléves vesztesége 819 millió euróra növekedett a tavalyi 806 millió euróról. A nehéz időket megélő cég nemrégiben eszközölt egy 8000 főt érintő leépítést, valamint egy franciaországi üzemet is bezárt. A PSA jelenleg azt tervezi, hogy cash termelő képessége 2015-re másfél milliárd euró növekszik.

mfor.hu

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.