2012. július 25. 09:10

A Toyota üzleti jelentése szerint 4,97 millió autót adott el 2012 első félévében, ezzel átvette az első helyet a világranglistán. Mindezt úgy érte el, hogy a tavalyi évben a Japánt sújtotta katasztrófák miatt komoly veszteségeket ért el a cég.

A tavalyi év nem volt szerencsés a japán autógyárnak. 2011 második negyedévében a Toyota profitja 99 százalékkal csökkent a japán katasztrófák miatt, ezenfelül a thaiföldi áradások és a folyamatos visszahívások is keserítették a cég sorsát.

General Motors

Azonban egy év elteltével nemcsak talpra állt a vállalat, hanem a 4,97 millió eladott járművel megelőzte a világ legnagyobb autóipari óriását a General Motors-t, aminek az első féléves értékesítési volumene meghaladhatta a 4,56 millió járművet, de erről csak augusztusban ad ki közleményt a cég.

Volkswagen

A világranglista harmadik helyén álló, és egyre nagyobb ambíciókkal felfegyverzett Volkswagen első féléves értékesítési volumene 4,45 millió jármű volt. A cég nem titkolt célja, hogy átvegye a vezetést a japán és amerikai riválisa előtt. A Volkswagen erőszakos bővülési folyamatát jelzi az olasz Ducati gyár felvásárlása, valamint a nemrégiben teljesen bekebelezett Porsche is.

Daimler

A német autóipar egyik oszlopa, a Daimler második negyedéves nyeresége 1,52 milliárd euróra csökkent a tavalyi 1,7 milliárdról. A negyedéves eladások 570 300 egységet értek el. Ezzel a cég alulmaradt a luxusautók szegmensében az Audival (Volkswagen-csoport tagja) és a BMW-vel szemben.

Peugeo Citroen

Szerdán közölte az első féléves eredményét az értékesítési volument tekintve Európa második legnagyobb gyártója, a Peugeot Citroen (PSA). A cég első féléves vesztesége 819 millió euróra növekedett a tavalyi 806 millió euróról. A nehéz időket megélő cég nemrégiben eszközölt egy 8000 főt érintő leépítést, valamint egy franciaországi üzemet is bezárt. A PSA jelenleg azt tervezi, hogy cash termelő képessége 2015-re másfél milliárd euró növekszik.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.