2002. március 20. 11:00

Az Electro World februári nyitása után az elektronikai cikkek piacán lassan lenyugodni látszanak a kedélyek. A fogyasztói árak kiegyenlítődtek. Ám egyes szakemberek szerint egy újabb árháború várható, hiszen a Media Markt ma nyitja meg új áruházát az Árkád Bevásárlóközpontban.

Az Electro World februári nyitása után az elektronikai cikkek piacán lassan lenyugodni látszanak a kedélyek.

A fogyasztói árak kiegyenlítődtek. Ám egyes szakemberek szerint egy újabb árháború várható, hiszen a Media Markt ma nyitja meg új áruházát az Árkád Bevásárlóközpontban. A nagy-britanniai érdekeltségű Electro Worldben máris jelentősen csökkentették néhány termék árát.

A Budaörsön február 20-án megnyílt Electro World az első napokban bizonyos termékeket jóval a piaci ár alatt árusított. A brit Dixons csoport (Európa legnagyobb műszaki kereskedőcége), konkurensei is azonnal árcsökkentő akcióba kezdtek. Volt olyan konkurens is, amely inkább azzal fenyegetőzött, hogy bírósági, illetve versenyhivatali eljárást kezdeményez tisztességtelen piaci magatartás miatt az Electro World ellen. Sebestyén Péter, a társaság igazgatója nyilatkozata szerint: eddig senki sem indított vizsgálatot a cég ellen. Cáfolta továbbá, hogy a nyitási árkedvezmények miatt 300 millió forintos veszteséget könyveltek el. Azt viszont megerősítette: több terméket valóban a beszerzési áron vagy az alatt kínáltak. Sebestyén magyarázata szerint ezt azért tehették meg, mert termékeiket közvetlenül a gyártóktól szerzik be. Az áruház, még mindig a piaci ár alatt árusít, bár már nem akciós árakon.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.