2002. március 20. 11:00

Az Electro World februári nyitása után az elektronikai cikkek piacán lassan lenyugodni látszanak a kedélyek. A fogyasztói árak kiegyenlítődtek. Ám egyes szakemberek szerint egy újabb árháború várható, hiszen a Media Markt ma nyitja meg új áruházát az Árkád Bevásárlóközpontban.

Az Electro World februári nyitása után az elektronikai cikkek piacán lassan lenyugodni látszanak a kedélyek.

A fogyasztói árak kiegyenlítődtek. Ám egyes szakemberek szerint egy újabb árháború várható, hiszen a Media Markt ma nyitja meg új áruházát az Árkád Bevásárlóközpontban. A nagy-britanniai érdekeltségű Electro Worldben máris jelentősen csökkentették néhány termék árát.

A Budaörsön február 20-án megnyílt Electro World az első napokban bizonyos termékeket jóval a piaci ár alatt árusított. A brit Dixons csoport (Európa legnagyobb műszaki kereskedőcége), konkurensei is azonnal árcsökkentő akcióba kezdtek. Volt olyan konkurens is, amely inkább azzal fenyegetőzött, hogy bírósági, illetve versenyhivatali eljárást kezdeményez tisztességtelen piaci magatartás miatt az Electro World ellen. Sebestyén Péter, a társaság igazgatója nyilatkozata szerint: eddig senki sem indított vizsgálatot a cég ellen. Cáfolta továbbá, hogy a nyitási árkedvezmények miatt 300 millió forintos veszteséget könyveltek el. Azt viszont megerősítette: több terméket valóban a beszerzési áron vagy az alatt kínáltak. Sebestyén magyarázata szerint ezt azért tehették meg, mert termékeiket közvetlenül a gyártóktól szerzik be. Az áruház, még mindig a piaci ár alatt árusít, bár már nem akciós árakon.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.