<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A tervek szerint az év közepén kezdődhet el a 40 ezer négyzetméteres alapterületű Árkád bevásárlóközpont építése Szegeden; a 130-140 millió eurós összköltségvetésű beruházás 2010 októberére fejeződhet be - közölte Christoph Augustin, az építtető Einkaufs-Center Szeged GmbH ügyvezetője kedden, a csongrádi megyeszékhelyen.

A bevásárlóközpontban 140-150 üzlethelyiséget alakítanak ki, s a bérlők között lesznek olyan - elsősorban női és férfi ruházati cikkekkel kereskedő - cégek, amelyek még nincsenek jelen Magyarországon - mondta el a szakember a beruházáshoz kapcsolódó településrendezési szerződés aláírásakor.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a kereskedelmi létesítmény építésének előkészítése 2007 elején kezdődött el. Már az összes, a beruházáshoz kapcsolódó ingatlan-adásvételi szerződést megkötötték, s bízik benne, hogy tavaszra a szükséges engedélyeket is beszerzik, így a kivitelezés az év közepén elkezdődhet.

A tervek szerint a bevásárlóközpont 2010 októberében nyílhat meg, de elképzelhető, hogy a kivitelezés befejezése átcsúszik 2011 tavaszára - tudatta Christoph Augustin.
Botka László polgármester közölte, a beruházás ezer új kereskedelmi munkahelyet teremt a városban.

Az építtető cég az önkormányzattal kötött településrendezési szerződésben közel 500 millió forintnyi, a beruházáshoz kötődő fejlesztést vállalt. Ez a környező utcák felújítását, járda- és kerékpárút építéseket, az elektromos és távközlési vezetékek kiváltását, a közvilágítás és a környékbeli trolibusz vezetékek átalakítását és egy új közpark kialakítását jelenti - ismertette a megállapodás részleteit a polgármester.

Botka László kiemelte, hogy az elmúlt néhány évben az önkormányzat minden nagyobb szegedi kereskedelmi létesítmény beruházójával hasonló szerződést kötött. A kilencvenes évek közepén épült ugyanis úgy bevásárlóközpont Szegeden, hogy nem teremtették meg a környéken a közlekedés feltételeit, és a problémákat később több százmillió forintból, az adófizetők pénzéből kellett megoldani.

MTI/ Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.