2010. június 28. 11:54

Ha egyelőre csak egy futam erejéig is, de megjelenik a Forma 1-ben a Pick: az egyik legismertebb magyar élelmiszeripari márka emblémája a Vodafone McLaren Mercedes csapat autóján fog feltűnni a Magyar Nagydíjon. A Picket birtokló Bonafarm-csoport a szponzorációtól elsősorban a külföldi eladások megugrását várja – a regionális megerősödésben pedig az Orbán-kormány segítségére is számít. Mfor.hu tudósítás.

Sportszponzorációs megállapodást kötött egymással a Vodafone és a Bonafarm: ennek értelmében a csoport legismertebb márkájának, a Picknek az emblémája szerepel majd a Vodafone-McLaren Mercedes két autóján a Magyar Nagydíjon, jelentették be a cégek képviselői hétfőn budapesti sajtótájékoztatójukon.

Külföldre koncentrál  a Pick

"A Bonaform márkái közül azért a Pick lett kiválasztva, mivel árui a nemzetközileg is legismertebb magyar élelmiszeripari terméknek számítanak” - mondta el Csányi Sándor, a csoport alapítója. Hozzátette: a Pick-embléma a Forma 1-en keresztül több millió tévénézőhöz jut majd el, ami reményeik szerint a külföldi eladások bővüléséhez vezet - az OTP-t is kormányzó üzletember a célpiacok közül Angliát emelte ki.

Csányi Sándor és Beck György - bekukkant a Pick a Forma 1-be (Fotó: Vodafone)    


A Pick termékei jelenleg 32 külföldi országban kaphatók. A mostani szponzori megállapodás része annak a stratégiának, amely az export erősítését tűzte ki célul - a vállalat ugyanis a hazai piac további gyengülésére számít, mondta el a közelmúltban Csányi Attila, a Bonafarm első embere, Csányi Sándor fia.

Az éves szinten mintegy 550 millió eurós árbevételt elérő, négy mezőgazdasági és három feldolgozócég tevékenységét irányító Bonafarm csoport élelmiszer-feldolgozó cégei jelenleg termékeik 25-30 százalékát exportálják, ez az arány egy-két százalékponttal nőhet az idén, tette hozzá.

Orbánra is számít Csányi

Csányi Sándor szerint a hosszú távú cél az, hogy a nemzetközileg jelenleg közepes méretűnek számító csoport regionálisan is meghatározó gazdasági szereplővé növekedjen. "Ennek a célnak az eléréséhez szükségesek az ehhez hasonló marketinglépések is, így örömmel éltünk a Vodafone által felkínált lehetőséggel” - magyarázta a Csoport alapítója.

Megjegyezte, hogy a növekedésben a magyar kormányra is számít - ebben valószínűleg a Fidesz-kormány magyar vállalkozásoknak támogatást ígérő politikája mellett az is segíthet, hogy közismerten jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel.     

Később döntenek a folytatásról

A Vodafone azért választotta a Bonafarmot, mivel egy növekedésre képes magyar multiról van szó, amely komoly márkákkal rendelkezik, emelte ki Beck György. "A Pick egy igazi magyar brand, amelyet az együttműködés nagyon meg fog erősíteni" - véli a mobilszolgáltató óriás hazai cégének elnök-vezérigazgatója.

A Vodafone egyébként eddig Ausztriában és Spanyolországban kötött ehhez hasonló szponzori szerződéseket, ott is egy-egy helyi céggel. Az együttműködés anyagi hátterére, például a Vodafone által a Pick rendelkezésére bocsátott hirdetési felület értékére vonatkozó kérdésre Beck György konkrét összeggel nem válaszolt - csupán annyit közölt, hogy ezúttal a stratégiai együttműködés a lényeg.          

A szponzori szerződés egyelőre az idei Magyar Nagydíjra vonatkozik - a Vodafone a tapasztalatok kiértékelése után dönt majd az esetleges folytatásról, fűzte hozzá Beck György. A mobilcég egyébként még 2007-be szállt be a Forma 1-be, amely tavaly globálisan 520 millió nézőt vonzott.   

Wéber Balázs

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.