2p

Később bepótolták, de a malőrrel természetesen tovább drágult a torna.

Börleszkké vált a vizes vb egyik kisebb szervezési sztorija, ami persze azzal járt, hogy tovább drágult a rendezvény, igaz, a többihez képest most már bagatellnek tekinthető összeggel.

Újabb szerződésmódosításra bukkantunk a Közbeszerzési Hatóság oldalán, melyből az derül ki, hogy a Bp2017 Kft. és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. eredeti megállapodásába azért kellett belenyúlni, mert

az elvégzendő feladatból szemlátomást kifelejtették a lényegi részt.

A két fél a vizes vb közlekedésének megtervezéséről állapodott meg még tavaly decemberben, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban. A szerződés szerint a Főmtervnek a terveket nettó 76,6 millió forintért kellett elkészítenie.

A feladattal el is készültek, azonban a szerződést idén májusban mégis módosítani kellett. Azt ugyanis a felek elfelejtették - vagy "elfelejtették", ki tudja - , hogy ezeket a kitervelt útvonalakat nem ártana kommunikálni is azok felé, akiket egyáltalán érint: a versenyzők, a csapatok és a nézők felé. Ezért a Bp2017 még hozzácsapta az első körös feladat mellé azt, hogy a kivitelező gyártson szórólapokat és táblákat, melyek útba igazítják a vébé helyszíneire igyekvőket. Mindezért még 9,9 millió forinttal jutalmazták a Főmtervet.

¯\_(ツ)_/¯

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!