Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A hagyományos interjúkkal, assessment centerekkel kiválasztott munkatársakkal sorra idő előtt kellett felbontani a kötött idejű szerződéseket, mert nem váltak be. Az esettanulmány az ilyenkor követendő kiutat mutatja meg.

Amennyiben a teljesítményértékelésben is ezt a táblázatot alkalmazzuk, úgy olyan egységes humán rendszert alakítunk ki és alkalmazunk, amely pontosan leképezi a szervezeti eredményességet garantáló szervezeti magatartásformákat, mentesíti a szervezetet a be nem válás személyes és szervezeti következményeitől.

A kiválasztás egyik legérdekesebb eredménye az volt, amikor egy olyan jelentkezőt is felvételre javasolt az egyik szakmai vezető, aki egyik helyzetben sem úgy reagált, hogy magatartása, reakciói, válaszai akár a legkisebb mértékben is közelítettek volna a cégstandardhoz.
Ennek ellenére felvállalta, lesz ideje és energiája, hogy a fiút betanítsa és segítse, mindaddig, amíg be nem válik. Másik oldalról nézve lehet, ezek a számunkra új reakciók már a szakmai vezető fejében, terveiben szereplő norma-, érték- vagy prioritásváltásnak a jeleit hordozták magukban, azaz olyan új magatartásformát, -formákat is képviselhettek, amelyek eddig hiányoztak a szervezetből.

Ezzel a paradigmaváltással - hogy magatartást vizsgálunk tulajdonságok helyett - meg tudtuk ragadni az emberi természet változatosságát, sokszínűségét, azt a tökéletlenséget, ahogyan valójában működünk, és ami a legfontosabb, meggyőződhettünk arról, hogy a hagyományos személyügyi gyakorlatot megváltoztató eszközzé tudjuk tenni ezt a módszertant a gyakorlatban is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.