<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Rezsit csak a rezsibiztos csökkenthet, értem?

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arra hívta fel kedden az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba, írja az MTI.

Németh Szilárd (forrás: index.hu)

Németh kedden látogatást tett a Terrorelhárítási Központban. Utána sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat. Megjegyezte: aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az "kimegy a szabadpiacra" két évre.

Németh Szilárd az E.ON-nak azt javasolta,

"kicsit fogja vissza az agarakat", és ne avatkozzon be a választásokba.

Mert hogy Németh szerint az energiaszolgáltató ajánlatával

egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán.

Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

A politikust kérdezték az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Elios-üggyel kapcsolatos jelentésről is, ezzel kapcsolatban azt mondta,

az nem más, mint "brüsszeli kampányjelentés", beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba.

Ráadásul - tette hozzá - a vizsgált időszakban Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa. Ezzel jött hétfőn Lázár János is, de ez persze továbbra is csúsztatás, hiszen az Elios vizsgált 35 tendere közül csak három esett arra az időszakra, amikor a korábbi főoligarcha volt a cég tulajdonosa. A csalásgyanús projektek túlnyomó többségét már akkor hozták össze, amikor Tiborcz István miniszterelnöki vő volt a vállalat egyik tulajdonosa, de Tiborcznak a Simicska-éra idején is döntő befolyása volt a cég életében, igazgatósági tagként.

Azzal kapcsolatban is megkérdezték Némethet, hogy sajtóhírek szerint a kormány saját plakáttörvényét megszegve, a listaárnál olcsóban jutottak plakáthelyekhez. Erre Németh Szilárd úgy reagált,

ez "ócska hazugság", betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Arra a felvetésre, hogy ellenzéki pártok nem tudnak plakáthelyekhez jutni, kifejtette: a magyar választási rendszer egyforma lehetőséget biztosít a legkisebb és legnagyobb pátnak is, egyforma a pénzügyi támogatásuk és a hirdetési piachoz is egyformán férnek hozzá.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltjének felvetésére, hogy a kormánynak több pénzzel kellene támogatnia a civil szervezeteket, kijelentette: évi 60-70 milliárd forintot fordítanak erre. Mint mondta, "egy feladatra nem mehet" pénz, nem fogják finanszírozni, hogy a bevándorlást segítő szervezetek terjeszkedjenek.

via MTI