<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Indok: a tulaj már más, de a feladat ugyanannyi.

Hiába lett magáncég, továbbra is közpénzzel támogatja az állam a Design Terminált, vette észre a Magyar Nemzet. A korábban állami háttérszervezetként működő DT magántulajdonban is ugyanakkora, 600 millió forintos támogatást kap, mint korábban.

A Designt Terminált más állami cégekkel együtt a bürokráciacsökkentés jegyében szüntette meg a kormány, Lázár János pedig egyenesen észszerűsítéssel és spórolással magyarázta az intézkedést. A spórolásból tehát a támogatások terén semmi sem lett.

A DT tavaly szeptemberben került Csák János, Magyarország volt londoni nagykövete, valamint Böszörményi-Nagy Gergely, aki Navracsics Tibor korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter főosztályvezető-helyettese tulajdonába, akkor át is költöztek az Erzsébet téri helyszínről a Kálvin térre.

Böszörményi-Nagy – a Design Terminál ügyvezetője – a Magyar Nemzetnek elmondta, a korábbi állami háttérszervezet nonprofit cégként tevékenykedik tovább. Az állammal pedig közszolgáltatási szerződés keretében továbbra is együttműködnek, a vállalt feladatok ellentételezésére nyújtanak be támogatási kérelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Böszörményi-Nagy azzal magyarázta az újabb 600 milliót, hogy a szervezet jogi átalakításától még a feladatok száma nem csökkent.

Amúgy a pénzt kultúrpolitikai és ifjúságpolitikai feladatok megvalósítására, tehetséggondozásra és kreatívipari termékek megismertetésére kapják.

mfor.hu