2p

Indok: a tulaj már más, de a feladat ugyanannyi.

Hiába lett magáncég, továbbra is közpénzzel támogatja az állam a Design Terminált, vette észre a Magyar Nemzet. A korábban állami háttérszervezetként működő DT magántulajdonban is ugyanakkora, 600 millió forintos támogatást kap, mint korábban.

A Designt Terminált más állami cégekkel együtt a bürokráciacsökkentés jegyében szüntette meg a kormány, Lázár János pedig egyenesen észszerűsítéssel és spórolással magyarázta az intézkedést. A spórolásból tehát a támogatások terén semmi sem lett.

A DT tavaly szeptemberben került Csák János, Magyarország volt londoni nagykövete, valamint Böszörményi-Nagy Gergely, aki Navracsics Tibor korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter főosztályvezető-helyettese tulajdonába, akkor át is költöztek az Erzsébet téri helyszínről a Kálvin térre.

Böszörményi-Nagy – a Design Terminál ügyvezetője – a Magyar Nemzetnek elmondta, a korábbi állami háttérszervezet nonprofit cégként tevékenykedik tovább. Az állammal pedig közszolgáltatási szerződés keretében továbbra is együttműködnek, a vállalt feladatok ellentételezésére nyújtanak be támogatási kérelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Böszörményi-Nagy azzal magyarázta az újabb 600 milliót, hogy a szervezet jogi átalakításától még a feladatok száma nem csökkent.

Amúgy a pénzt kultúrpolitikai és ifjúságpolitikai feladatok megvalósítására, tehetséggondozásra és kreatívipari termékek megismertetésére kapják.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!