<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nemcsak a Duna Aréna üzemeltetésére nem sikerült leszerződnie a szervezőcégnek, de a kikötői létesítményeket is túl drágán vállalták volna el.

Eredménytelennek nyilvánították a kikötői létesítmények üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az ok az volt, hogy a szerződés megkötéséhez rendelkezésre álló nettó 102 millió forint kevésnek bizonyult.

A szervezőcég, a Bp2017 Kft. a rendezvényre összesen 8 darab 20x6 méteres úszóművet szerzett be, ezeket kellett volna üzemeltetnie a nyertes vállalkozónak. A feladatok többek között a működési költségek, hatósági és biztosítási díjak fedezését, nyilvántartások vezetését, takarítást, karbantartást, kerékpártárolók üzemeltetését foglalta magába.

(Fotó: MTI)

A nyilvános információk szerint az eljáráson mindössze 2 ajánlat érkezett:

  • az Európa Rendezvény Iroda Kft. nettó 106,2 millióért,
  • a MAHART-PassNave Kft. pedig nettó 103,5 millió forintért vállalta volna el az üzemeltetést.

Mivel azonban az ajánlatok 1,5, illetve 4,2 millióval meghaladták a rendelkezésre álló forrást, az ajánlatkérő Bp2017 Kft. végül nem kötött szerződést.

Lapunk megkeresésére a szervezőcég közölte:

"A Kikötői úszóművek üzemeltetése a 17. FINA Világbajnokság megrendezéséhez kapcsolódó feladatokat a Bp2017 Nkft. látja el saját erőforrás átcsoportosításával".

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.