6p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Volencsik Zsolt Mihály a hajózási társaság mellett a Dunántúli Regionális Vízművet is vezeti, de a Nemzeti Vízművek vezérigazgatójaként jövőre a költségvetési törvényjavaslat szerint 23 milliárd forint vízpénz felett rendelkezhet.

Tavaly novemberben tájékoztatott Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter, hogy megalakulhat a Nemzeti Vízművek Zrt., vagyis hogy holdingba szervezik az állami víziközműveket. Ez a fejlemény aztán kissé feledésbe merült, ami nem is csoda, hiszen a pandémia miatt rendkívüli időket élünk, ráadásul a járvány második hulláma pont akkoriban vált igazán súlyossá - ekkor, erre reagálva rendelte el a kormány a most több lépésben feloldandó lezárásokat. Nem csoda tehát, hogy egészen más dolgokkal volt tele az emberek feje.

Közben amúgy megszületett

A víziközmű-holding története ugyanakkor az egyre elkeserítőbb járványhelyzetben sem állt meg, a céget ugyanis tavaly december végén 10 millió forintos alaptőkével megalapították (tevékenységnek a cégjegyzékben a vagyonkezelést és az üzletviteli, valamint egyéb vezetési tanácsadást adták meg). Élére az a Volencsik Zsolt Mihály került, aki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) vezérigazgatója, illetve tavaly február óta a Balatoni Hajózási Zrt. igazgatósági tagja. Volencsik a 24.hu összefoglalója szerint korábban megfordult az AquaPlus Kft.-ben, a kisteleki Aqua Holding Kft.-nek pedig egykor a tulajdonos is volt. Utóbbi cégben 2010 júliusáig érdekelt volt a fideszes Bánki Erik.

Volencsik mellett Benkő Tamás János jogi és koordinációs ügyekért, valamint közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár, Szilasi-Szekeres Zsuzsanna, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagja, valamint Vincze Endre került a holding vezetőségébe. Vinczének jelenleg az Opten adatbázisa szerint ez az egyetlen élő céges tisztsége, de korábban bent volt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., és a szintén számos céget tulajdonló Silex Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. vezetőségében is.

... és már pénzt is kapott

A fentiek tehát még decemberben dőltek el, de valódi aktualitás is kapcsolódik a holdinghoz, mivel a neve felbukkan a 2022-es költségvetés törvényjavaslatában is.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.