2p

Hernádi Zsolt közvetett tulajdonába került az AERO Vodochody AEROSPACE, az árat nem közölték. E gyártól vásárol a Magyar Honvédség kiképzőgépeket.

Csütörtök délután jelent meg az Aero Vodochody AEROSPACE cseh repülőgépgyártó cég közleménye, mely szerint a csoportnak az új többségi részvényese az SI 13 Aero Zrt., amely egy Magyarországon bejegyzett társaság, a kisebbségi részesedés továbbra is a cseh OMNIPOL tulajdonában van - írta meg az Index.

A közlemény szerint az SI 13 Aero Zrt. többségi részvényese Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatója Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar üzletembertől szerezte meg az Aero részesedését.

E cégtől vásárol 12 darab L-39 típusú kiképzőrepülőgépet a Magyar Honvédség egy április végi bejelentés alapján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterré való kinevezése után bejelentette, hogy kormányzati és tulajdonosi pozícióinak összeférhetetlensége miatt megválik tulajdonrészétől a cégben.

Hernádi Zsolt a Mol igazgatóságának tett vezetői nyilatkozatában is megerősítette, hogy az akvizíció ellenére a cseh cég és a Mol között semmiféle üzleti kapcsolat nem áll fenn. Ennek megfelelően kizárható, hogy a cseh repülőgépgyártó megszerzése bármilyen módon – például a fenntartható repülőgép-üzemanyag gyártásához kapcsolódóan – összefüggésbe kerül a jövőben a Mol stratégiai céljaival.

Az Index úgy értesült, hogy Hernádi Zsolt részletesen átvilágította a céget, a vételárat viszont nem tették közzé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!