<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hernádi Zsolt közvetett tulajdonába került az AERO Vodochody AEROSPACE, az árat nem közölték. E gyártól vásárol a Magyar Honvédség kiképzőgépeket.

Csütörtök délután jelent meg az Aero Vodochody AEROSPACE cseh repülőgépgyártó cég közleménye, mely szerint a csoportnak az új többségi részvényese az SI 13 Aero Zrt., amely egy Magyarországon bejegyzett társaság, a kisebbségi részesedés továbbra is a cseh OMNIPOL tulajdonában van - írta meg az Index.

A közlemény szerint az SI 13 Aero Zrt. többségi részvényese Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatója Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar üzletembertől szerezte meg az Aero részesedését.

E cégtől vásárol 12 darab L-39 típusú kiképzőrepülőgépet a Magyar Honvédség egy április végi bejelentés alapján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterré való kinevezése után bejelentette, hogy kormányzati és tulajdonosi pozícióinak összeférhetetlensége miatt megválik tulajdonrészétől a cégben.

Hernádi Zsolt a Mol igazgatóságának tett vezetői nyilatkozatában is megerősítette, hogy az akvizíció ellenére a cseh cég és a Mol között semmiféle üzleti kapcsolat nem áll fenn. Ennek megfelelően kizárható, hogy a cseh repülőgépgyártó megszerzése bármilyen módon – például a fenntartható repülőgép-üzemanyag gyártásához kapcsolódóan – összefüggésbe kerül a jövőben a Mol stratégiai céljaival.

Az Index úgy értesült, hogy Hernádi Zsolt részletesen átvilágította a céget, a vételárat viszont nem tették közzé.