2019. január 18. 11:45

Az egyik nyertes kivitelező Paár Attila West Hungária Bau-ja.

Az eredetileg becsült ár kétszereséért épülhet fel Sopron új uszodája, olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. A hirdetmény szerint a beruházás eredetileg 5 milliárd forintosra saccolt összköltsége a nyertes kivitelezőkkel való szerződéskötésig

a duplájára, 10,8 milliárd forintra nőtt.

Sopron önkormányzata tavaly márciusban írta ki a pályázatot a Modern Városok Program - Lőverek Program keretében, melynek pontos feladata a Csík Ferenc uszoda lebontása, majd annak a helyén egy új komplexum felépítése. Az új uszodában lesz

  • egy 25 négyzetméteres bemelegítő medence, lehetőséget biztosítva szinkronúszáshoz, úszáshoz, vízilabdához
  • egy 50 négyzetméteres medence úszó számokhoz és vízilabdára
  • két tanmedence
  • egy merülő melegvizes medence
  • és egy jacuzzi

Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város) Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város)

Lelátókat mind a 25, mind az 50 négyzetméteres medence kap, de csak egyoldali elhelyezésűeket. A nagyobbikra 908 fő ülhet majd le, a kisebbik 362 nézőt tud majd fogadni. Előtetővel árnyékolják majd őket. A lelátók alatt, a medencecsarnok szintjén lesznek a 360-360 fős férfi és női öltözők, az öt csoportos öltöző (150 főre), az egy, 10 fős mozgáskorlátozott öltöző, valamint a bírói öltöző. A konditerem, a szauna és az orvosi szoba is itt lesz.

Az uszodát a Deákkúti útról lehet majd megközelíteni, de ahhoz azt át kell alakítani: építenek hozzá egy 160 kocsinak és 7 busznak férőhelyet biztosító parkolót.

A pályázati eljárás nyílt volt, a szerződést tavaly december 5-én kötötték meg a nyertesekkel. Akik közül az egyik nem más, mint a bejáratott közbeszerzés-bajnok Paár Attila West Hungária Bau Kft.-je. A WHB-sikereknek se szeri, se száma, így most inkább csak a tavalyi évből idézünk fel néhány milliárdos értékű villanást:

A WHB nem egyedül dolgozik a soproni uszodán, a helyi FÉSZ Zrt.-vel közösen alakítottak konzorciumot. Pályáztak még a munkára, de vesztettek: a VEMÉV-SZER Építő-és Szerelőipari Kft. és a Kipszer Fővállalkozási és Tervező Zrt..

Az uszoda az eredeti tervekhez képest már csúszásban van, a Kisalföld 2015-ös beszámolója szerint már tavaly szilveszterre készen kellett volna lennie.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.