2019. január 18. 11:45

Az egyik nyertes kivitelező Paár Attila West Hungária Bau-ja.

Az eredetileg becsült ár kétszereséért épülhet fel Sopron új uszodája, olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. A hirdetmény szerint a beruházás eredetileg 5 milliárd forintosra saccolt összköltsége a nyertes kivitelezőkkel való szerződéskötésig

a duplájára, 10,8 milliárd forintra nőtt.

Sopron önkormányzata tavaly márciusban írta ki a pályázatot a Modern Városok Program - Lőverek Program keretében, melynek pontos feladata a Csík Ferenc uszoda lebontása, majd annak a helyén egy új komplexum felépítése. Az új uszodában lesz

  • egy 25 négyzetméteres bemelegítő medence, lehetőséget biztosítva szinkronúszáshoz, úszáshoz, vízilabdához
  • egy 50 négyzetméteres medence úszó számokhoz és vízilabdára
  • két tanmedence
  • egy merülő melegvizes medence
  • és egy jacuzzi

Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város) Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város)

Lelátókat mind a 25, mind az 50 négyzetméteres medence kap, de csak egyoldali elhelyezésűeket. A nagyobbikra 908 fő ülhet majd le, a kisebbik 362 nézőt tud majd fogadni. Előtetővel árnyékolják majd őket. A lelátók alatt, a medencecsarnok szintjén lesznek a 360-360 fős férfi és női öltözők, az öt csoportos öltöző (150 főre), az egy, 10 fős mozgáskorlátozott öltöző, valamint a bírói öltöző. A konditerem, a szauna és az orvosi szoba is itt lesz.

Az uszodát a Deákkúti útról lehet majd megközelíteni, de ahhoz azt át kell alakítani: építenek hozzá egy 160 kocsinak és 7 busznak férőhelyet biztosító parkolót.

A pályázati eljárás nyílt volt, a szerződést tavaly december 5-én kötötték meg a nyertesekkel. Akik közül az egyik nem más, mint a bejáratott közbeszerzés-bajnok Paár Attila West Hungária Bau Kft.-je. A WHB-sikereknek se szeri, se száma, így most inkább csak a tavalyi évből idézünk fel néhány milliárdos értékű villanást:

A WHB nem egyedül dolgozik a soproni uszodán, a helyi FÉSZ Zrt.-vel közösen alakítottak konzorciumot. Pályáztak még a munkára, de vesztettek: a VEMÉV-SZER Építő-és Szerelőipari Kft. és a Kipszer Fővállalkozási és Tervező Zrt..

Az uszoda az eredeti tervekhez képest már csúszásban van, a Kisalföld 2015-ös beszámolója szerint már tavaly szilveszterre készen kellett volna lennie.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.