Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Tiszai Balázs Tiszai Balázs

Az egyik nyertes kivitelező Paár Attila West Hungária Bau-ja.

Az eredetileg becsült ár kétszereséért épülhet fel Sopron új uszodája, olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. A hirdetmény szerint a beruházás eredetileg 5 milliárd forintosra saccolt összköltsége a nyertes kivitelezőkkel való szerződéskötésig

a duplájára, 10,8 milliárd forintra nőtt.

Sopron önkormányzata tavaly márciusban írta ki a pályázatot a Modern Városok Program - Lőverek Program keretében, melynek pontos feladata a Csík Ferenc uszoda lebontása, majd annak a helyén egy új komplexum felépítése. Az új uszodában lesz

  • egy 25 négyzetméteres bemelegítő medence, lehetőséget biztosítva szinkronúszáshoz, úszáshoz, vízilabdához
  • egy 50 négyzetméteres medence úszó számokhoz és vízilabdára
  • két tanmedence
  • egy merülő melegvizes medence
  • és egy jacuzzi

Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város)
Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város)

Lelátókat mind a 25, mind az 50 négyzetméteres medence kap, de csak egyoldali elhelyezésűeket. A nagyobbikra 908 fő ülhet majd le, a kisebbik 362 nézőt tud majd fogadni. Előtetővel árnyékolják majd őket. A lelátók alatt, a medencecsarnok szintjén lesznek a 360-360 fős férfi és női öltözők, az öt csoportos öltöző (150 főre), az egy, 10 fős mozgáskorlátozott öltöző, valamint a bírói öltöző. A konditerem, a szauna és az orvosi szoba is itt lesz.

Az uszodát a Deákkúti útról lehet majd megközelíteni, de ahhoz azt át kell alakítani: építenek hozzá egy 160 kocsinak és 7 busznak férőhelyet biztosító parkolót.

A pályázati eljárás nyílt volt, a szerződést tavaly december 5-én kötötték meg a nyertesekkel. Akik közül az egyik nem más, mint a bejáratott közbeszerzés-bajnok Paár Attila West Hungária Bau Kft.-je. A WHB-sikereknek se szeri, se száma, így most inkább csak a tavalyi évből idézünk fel néhány milliárdos értékű villanást:

A WHB nem egyedül dolgozik a soproni uszodán, a helyi FÉSZ Zrt.-vel közösen alakítottak konzorciumot. Pályáztak még a munkára, de vesztettek: a VEMÉV-SZER Építő-és Szerelőipari Kft. és a Kipszer Fővállalkozási és Tervező Zrt..

Az uszoda az eredeti tervekhez képest már csúszásban van, a Kisalföld 2015-ös beszámolója szerint már tavaly szilveszterre készen kellett volna lennie.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.