6p

A Mészáros-feleség önmegvalósításra buzdító szövegét a Libri-Bookline Csoporthoz tartozó Jaffa Kiadó jelenteti meg. A kötet máris felkerült a kiadócsoport előjegyzési sikerlistájára.

Szerda este, a Facebookon jelentette be Várkonyi Andrea sikerasszony, hogy "És ezt lehet?" címmel hamarosan megjelenteti első könyvét. Az ország legnagyobb nagyvállalkozója, Mészáros Lőrinc új feleségének írása már előrendelhető, a fülszöveg pedig pontosan eligazítja az érdeklődőket arról, hogy mi is várható majd a lapjain:

"Nőként ki mered-e mondani: jogom van jól érezni magam? Elég bátor vagy-e megismerni önmagadat? Észreveszed-e, ha egy helyzet nem visz előre téged, és tudsz-e új utat választani? Képes vagy-e kilépni mérgező kapcsolatokból, legyen szó bár családról, házasságról, munkahelyről, el tudod-e engedni a fájdalmas emlékeket az örömteli holnap kedvéért? Mered-e vállalni a döntés felelősségét, ha az életedről, a jövődről, a boldogságodról van szó? Igen, képes vagy rá. Te is élhetsz szabadon, a saját értékeid szerint, egyenrangúként, olyan emberek között, akik építenek és támogatnak téged. "A nők nehezebben értik meg, hogy joguk van előre sorolni saját magukat. Én határozottan képviselem szakmailag is, magánemberként is azt, hogy a saját jóllétemnek muszáj borzasztóan fontosnak lennie. Már csak azért is, mert ha én jól vagyok, akkor körülöttem mindenki más is jól lesz" - írja Várkonyi Andrea, és erre biztat téged is. Megosztja veled magánemberként és pszichológusként szerzett saját tapasztalatait, hogy te is igennel válaszolhass a kérdésre: És ezt lehet? Igen, lehet!

A fentiek alapján ez tehát egy önéletrajzi ihletésű self-help kiadvány lesz, mely célja, hogy az olvasókkal - deklaráltan elsősorban a női közönséggel - megismertesse az önmagunk előre sorolásának művészetét.

A novemberben megjelenő könyv várhatóan bombaüzlet lesz, legalábbis erre mutat az, hogy a szerda esti bejelentés után csütörtök délelőttre máris felkerült a Bookline előjegyzési sikerlistájára. Ráadásul az előjegyzett darabszám alapján rangsorolt top 50-en belül a cikk írásának időpontjában máris a 22. helyen tanyázik.

Hazai terepen

Várkonyi könyvét a Jaffa Kiadó jelenteti meg, mely egyrészt már más hazai celebritások pszichológiai/önéletírásos/self help könyveit is kezelte, így például Csernus Imre, Soma Mamagésa és Jakupcsek Gabriella köteteit, másrészt meg a kormányközeli Libri-Bookline Csoport tagja, szóval mindkét irányból hazai terepet jelent a műsorvezető-szerzőnek.

Mint ismert, a Libri-Bookline-ba idén februárban szállt be kisebbségi tulajdonosként a kormánynak kedves, és százmilliárdokkal megtámogatott egyetemi entitás, a Matthias Corvinus Collegium Alapítvány. A Libri-Bookline Csoport a Libri-Bookline Zrt. irányításával a hazai könyvkereskedelmi piac közel 50, míg a könyvkiadói piac 15-20 százalékát uralja, számos magyar kiadó 100 százalékban az övék, a Jaffa Kiadónak pedig 50 százalékos tulajdonosai. 2015-ben, még Libri-Shopline Kereskedelmi Nyrt.-ként léptek be a Jaffába, egy évvel később váltottak nevet, később pedig céges struktúrát is.

A Jaffa Kiadó utóbbi üzleti éveiben semmi szenzációs nincs, lassú, de egyenletes növekedésről árulkodnak a céges beszámolók adatai. Így alakult az értékesítésük nettó árbevétele évről-évre 2016-tól 2020-ig: 361 millió -> 384 millió -> 418 millió -> 487 millió -> 534 millió forint. Az adózott eredmény egy két évig tartó hullámvölgybe került, de már azon is túljutottak: 47 millió -> 42 millió -> 38 millió -> 43 millió -> 55 millió forint.

Új utakon

Várkonyinak az utóbbi időben kétségkívül kifizetődően működött az önmaga előre sorolása, hiszen újra rátalált a szerelem, de az év lakodalmán túl az üzleti életben is elengedte a fájdalmas emlékeket az örömteli holnap kedvéért. Nyáron egyből bele is csapott a homár-mangó krémfreschbe, amikor augusztus végén, bő egy hónappal annak alapítása után máris egyenrangú társtulajdonossá vált az akkor még csak vőlegény titulusú Mészáros Lőrinc Ekho Belvedere Kft. nevű ingatlan- , feltehetően kastélykezelő cégében.

De Várkonyi valójában már évekkel ezelőtt megismerte önmagát, és új utat választott a már meglévő, médiacelebi ösvény mellé. 2017 óta résztulajdonos a Várkonyi-család cégében, a szegedi székhelyű Medigast Diagnosztikus, Megelőző, Terápiás, Egészségügyi Kft-ben, tehát a felismerést, hogy a saját jóllétének muszáj borzasztóan fontosnak lennie, már a közelgő könyve előtt is hirdette, mentálhigiénés szolgáltatások formájában.

Másrészt 2020 szeptemberében - már azt követően, hogy nyilvánosságra került kapcsolata Mészáros Lőrinccel - 10 millió forint törzstőkével megalapította a Whitedog Media Kft.-t, mely főtevékenységként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. a Mészáros Csoport pedig a Whitedog Media Kft.-re bízta a társadalmi felelősségvállalási programjának marketingfeladatait. A cég csupán négy hónap alatt 127 millió forint nettó árbevételt ért el, és emellé 52,8 millió forint tiszta nyereséget.

Ezen túl Várkonyinak nyár óta már alapítványa is van, ő a kuratóriumi elnöke az Alapítvány az innovatív oktatásért nevű  kezdeményezésnek.

Élet egy sikerházasság után

Mészáros Lőrinc előző felesége, ex-Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla most a friss feleségével ellentétes utat látszik bejárni. A korábbi nejet egy hónappal a szeptemberi álomesküvő előtt váltották le a menyegző helyszínét biztosító cég, a Puskás Akadémia Sport Hotel Nonprofit Kft. éléről. Így Kelemen jelenleg már csak a Life TV mögött álló Media Vivantis Kft. tulajdonosa és igazgatósági elnöke, valamint a rendezvényszervezéssel foglalkozó Talentis Event and Marketing Kft. ügyvezetője.

De nem minden fideszes válás jelenti az üzleti prosperálás végét az exfeleség számára. Rogán Antal volt neje, a férj nevét gyaníthatóan marketinges szempontok alapján végül mégis megtartó Rogán-Gaál Cecília például a gyengébb 2019-es teljesítmény után is kivett azért pármillió forintot Sarka Katával közös rendezvényszervező cégéből. Sőt, Rogán-Gaál Várkonyihoz hasonlóan nem félt szabadon, a saját értékei szerint élni és kísérletezni: az év elején új céget alapítva belekóstolt a logisztikába, majd úgy döntött, mégsem kell ez, és fél év után ki is szállt a társaságból. Azt nem tudni, hogy a távozása mögött mi állt, de üzletasszonyi pályája világosan mutatja: ő már Várkonyi könyves útmutatása előtt megértette, hogy nőként joga van előre sorolni saját magát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!