Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Mondhatnánk, hogy amihez Mészáros Lőrinc hozzáér, arannyá válik. Az alcsútdobozi golfklubra ez legalábbis mindenképpen igaz: rekord árbevétel folyt be a kasszába, és egy évtized után sikerült ismét nyereséget termelnie az üzemeltető cégnek.

A koronavírus-járvány miatt módosított határidő lejárta előtt jelent meg az Igazságügyi Minisztérium oldalán az alcsútdobozi golfpályákat és -klubot üzemeltető cég tavalyi éves beszámolója. A dokumentumok most azért is ígérkeztek különösen érdekesnek, mert 2019. április 2-án a Golf & Country Máriavölgy Zrt. a Mészáros-házaspár (az elmúlt hetekben bejelentett és elindult válóper miatt ma már vélhetően csak Mészáros Lőrinc) tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. érdekeltségébe került. A korábbi tulajdonos az OTP-vezér, Csányi Sándor fia, Csányi Attila volt.

A friss dokumentumok alapján egyértelművé vált, hogy a cég jó kezekbe került, hiszen egy évtizede már annak, hogy utoljára hasonlóan jó évet zárjon a Zrt., mint legutóbb. A sikernek persze több összetevője is lehet, ám ezzel kapcsolatban csak tippelni tudunk, a közzétett kiegészítő melléklet ugyanis túl sok részletet nem árul el. Többek között arról sem, hogy minek köszönhető a rekordnagyságú árbevétel, ami az előző évinél 52 százalékkal (!) lett magasabb. Ráadásul 2008-ig visszamenőleg egyszer sem sikerült hasonlóan magas árbevételre szert tennie a cégnek.

A klub területe madártávlatból. (Forrás: Pannónia Golf és Country Club)A klub területe madártávlatból. (Forrás: Pannónia Golf és Country Club)

Értékesítésből származó árbevételként ugyanis 317,8 millió forint után a "Mészáros-éra" első tört évében (hiszen csak 9 hónap esik az új tulajdonosra 2019-ben) 483,1 milliót sikerült elkönyvelni. Kézenfekvő a forgalom bővülése, mint lehetséges indok. Az árak esetleges változását nem tudjuk nyomon követni a golfklub honlapján, így azt a rendelkezésre álló adatok alapján nem tudjuk megállapítani, hogy az árképzés hozzájárulhatott-e a nagyobb bevételhez. Egyáltalán nem ördögtől való elképzelés, hogy némiképp változtattak Mészárosék az üzleti stratégián, esetleg több eseményt szerveztek a helyszínvre, de még akár azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy a felcsúti milliárdos üzletfelei, potenciális üzletfelei ezt a helyszínt választották Mészáros Lőrinc személye miatt a kikapcsolódásra.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.