<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Érdemes átgondolt döntést hozni, mutatjuk, milyen szempontok alapján.

A kanapé általában drága vétel, főleg, ha azt szeretnénk, hogy jópár éven át díszítse a nappalinkat. Ezért mielőtt kanapévásárlásra adjuk a fejünket, érdemes tisztában lennünk néhány fontos ténnyel. Mutatjuk, melyek ezek!

1. Milyen hosszú egy kanapé élettartama?

Egy kanapé átlagosan 8-9 évig marad használható, amely mintegy 2958 napot jelent. Ez alatt az időtartam alatt körülbelül 780 fő ül rá, és 1260 adag ételt fogyasztanak el rajta.

2. Milyen színben érdemes megvennünk?

Ha egy óriási bútordarabról van szó, kísértésbe eshetünk, hogy valamilyen neutrális színt válasszunk, amely nem teszi túl hivalkodóvá a környezetében. Egy jól megválasztott szín azonban nemcsak stílusos, gyakorlati előnyei is vannak: például jobban kijöhet belőle az ételfolt vagy a kutyatappancs nyoma.

3. Milyen párnákat válasszunk hozzá?

Itt elválik a stílus és a praktikum. A tömött díszpárnáknak nem a legkomfortosabb nekidőlni, a laposabbak ugyanakkor nem mutatnak olyan elegánsan a kanapén. Jó kompromisszum lehet, ha a díszpárnák mellé hozzájuk színben illő “hagyományos” párnákat is veszünk.

4. Milyen anyagot válasszunk hozzá?

A kanapék szempontjából ez kulcskérdés, hiszen a kárpittisztítás rendkívül költséges lehet. Könnyen tisztítható azonban a bőr és a bordázott szövet, míg a selyem és a bársony pompásan mutat, de meggyűlhet vele a bajunk.

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.