2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Mint ismert, a cég vezérigazgatója közvetlenül a benzinár-befagyasztás előtt vált meg egy nagy pakettől.

Éppen a benzinár-befagyasztó kormánydöntés – és a részvényárfolyam bezuhanása előtt – értékesített 75 ezer MOL-részvényt 200 millió forint értékben a cég vezérigazgatója, Molnár József. Az ellenzék bennfentes kereskedelemre vonatkozó gyanúját a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte, az ügy már a nyomozóknál van, írja a HVG.

A lap szerint Varju László ellenzéki képviselő érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél arról, hogy lesz-e vizsgálat a molos ügyben. A MOL-vezér a jó időzítéssel “az ügyleten akár 18 millió forintot is kereshetett” Varju számításai szerint - hiszen a kormány ármaximáló döntése után a MOL részvényeinek árfolyama zuhanni kezdett. Amikor november 8-án Molnár eladott a részvényekből, még 2750 forinton is kereskedtek vele, három nappal később, november 11-én pedig a mélypont 2428 forint volt. 

Polt válasza szerint az ellenzéki kérdést feljelentésként értékelte, és továbbította a Nemzeti Nyomozó Irodának. Onnan a feljelentés a BRFK gazdaságvédelmi nyomozóihoz került, akik november 30-án feljelentés-kiegészítést rendeltek el az ügyben. Ez még nem nyomozás - hogy az szükséges-e, arról a vizsgálódás után döntenek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!