TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az MTVA biztonságát ellátó fegyveres őrök mellett Pintér Sándor volt cégének emberei is azok között voltak, akik meg akarták akadályozni az ellenzéki képviselőket a székház bejárásában.

Hétfőn délutánra már tucatnyi ellenzéki képviselő volt az MTVA Kunigunda utcai székházában, hogy felolvashassák 5 pontból álló petíciójukat a köztévében. A képviselők közül többen is élőben közvetítették az ott történeteket. Az MTVA biztonságát ellátó fegyveres őrség tagjai a nap folyamán többször is konfrontálódtak az ellenzéki képviselőkkel: Szél Bernadettet és Hadházy Ákost egyszerűen csak eltávolították az épületből, de előtte őt is leteperték a biztonságiak, ahogy később Varju Lászlót, a DK képviselőjét is.

Mint azt az Index megírta, ami történt a nap folyamán, az akár a Belügyminisztérium utasítására is történhetett. A fegyveres őrségnek ugyanis többek között a Honvédelmi Minisztérium Központi ügyeletéről és a Belügyminisztérium ügyeletéről érkező utasításokat is végre kell hajtania.

Az MTVA-székházban azonban nemcsak a fegyveres őrség teljesít szolgálatot, hanem Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége is, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. Tordai Bence, párbeszédes képviselő videóján jól beazonosítható, hogy egyes őrök a cég logójával ellátott egyenruhát viselnek.

A Civil Zrt. logójával ellátott ing (Forrás: Tordai Bence videója/Facebook) A Civil Zrt. logójával ellátott ing (Forrás: Tordai Bence videója/Facebook)

Egy másik alkalmazott Civil-logós ingben (Forrás: Tordai Bence videója/Facebook) Egy másik alkalmazott Civil-logós ingben (Forrás: Tordai Bence videója/Facebook)

Az ügy pikantériája, hogy sem az MTVA honlapján, sem a közbeszerzések között nem találtunk olyan szerződést, melyet a közmédia a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel kötött volna. A székház őrzését ellátó cégekre, és a Civil Zrt. által ellátott szolgálat részleteire irányuló kérdéseinket elküldtük az MTVA-nak is. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter cége volt 2010-ig, amely azóta több közpénzes megrendelést nyert már. Az igazgatója Tasnádi László, aki Pintér rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, a többi között az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá. A cégnek tavaly több mint 12 milliárd forintos árbevétele volt, amiből 1,1 milliárd forint nyereség maradt a végén. Ebből a tulajdonosok döntésének értelmében 20 millió forintot fizettek ki osztalékként.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.