3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Beszóltam a Facebookon című rovatunkban a hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltó kommentjeiből szemezgetünk.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 658 400, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 452 700 forint volt. 

Nem véletlenül érkezett több, mint 2000 hozzászólás a fenti KSH adatokra, hiszen sokan keresnek ennél jóval kevesebbet még manapság is Magyarországon. A képet már az is árnyalja, ha a medián átlagfizetéseket nézzük, mert ez már közelebb áll a valósághoz: a nettó kereset mediánértéke 354 500 forintot ért el.

A KSH számai messze vannak attól, amit a túlnyomó többség megkap
A KSH számai messze vannak attól, amit a túlnyomó többség megkap
Fotó: Depositphotos

Mit szóltak ehhez az olvasóink? A több ezerből a legnépszerűbbeket választottuk ki.

Kata ironikus megjegyzése:

Én is ezt érzem. Szóltam is a munkahelyen, hogy lassítsanak, mert nem tudok ilyen gyorsan, ilyen sokat költeni.

Ferenc szavai:

A béreket álltalában jó esetben egyszer emelik egy évben viszont a KSH kb. két havonta emelkedő átlagról hablatyol. 

József véleménye:

Személy szerint én 62 éves vagyok, az unokám 1 éves. Tehát 31,5 az átlag életkorunk! Így van az átlagfizetés. Sokan milliókat visznek haza, rengetegen meg 1-2 százezret.

D. Jánosné meglátása:

A nyugdíjakat is úgy kellene emelni, mint a fizetést, mert a nyugdíjasnak is annyiba kerül az élelmiszer, meg minden más, mint a dolgozónak!

József:

Nagyon jó lenne, ha ennyi lenne a nettó keresetem. De közelében sincs. Valószínűleg átlagon aluli munkavállalónak számítok. Sajnos így érzem. Semmibe vagyunk nézve...

György így érzi:

Mondjuk, a hónap végén a csap az egyetlen, amit megengedhetek magamnak.

Attila véleménye:

Senkit nem érdekel, hogy mennyi. A vásárlóérték a lényeg. Lehet havi 1 millió, ha értéke egy doboz gyufa.

András szerint:

A nyugdíjból nem lehet megélni, pedig 40 évet ledolgoztunk mondhatom keményen és ez nem vicc, ez valóság. A mostani bérekhez kellene a nyugdíjat is emelni de a kormányt ez nem érdekli, szégyen!

Péter így látja:

Azért az viszont elgondolkodtató, hogy egy 4 napos ünnep folyamán Füreden 10 millió alatti autót nem igazán látni, az éttermek meg kávézók tele vannak. Sokszor az embernek érdemes nyitott szemmel járni. Nagyon kettészakadt a nincstelen és a tehetős réteg.

Antal véleménye:

Van olyan ember az országban, aki 1 milliárdot keres minden munkanapon (vagy kicsit többet). A havi jövedelme 27,5 milliárd forint. Na, hány embernek kell 0 forintot keresni, hogy az átlag 450.000 legyen? Teljesen reális. Van az országban néhány ember, akik annyira nagyon sokat keresnek (lopnak legálisan), hogy simán kijön az átlag!

Attila így írt:

Hogyne, természetesen, mint Novák Katalin gazdasszonya.

Ildikó pedig így:

Én mindig ezt érzem. És nagyon sok ilyet, amikor ilyeneket olvasok. Tudnék pár olyan szót írni, amivel rögtön le is tiltanának!

Mondja el véleményét, írjon olvasói levelet az [email protected] e-mail-címre vagy kommenteljen bátran az Mfor és a Privátbankár Facebook-oldalán!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!