1p

A csütörtök Kelet-Ukrajna légterében lelőtt maláj utasszállító azonnal lecsökkentette a kockázatvállalási hajlandóságot a nemzetközi tőkepiacokon.

A 10 éves német államkötvények hozama történelmi magasságba, és így hozamuk 1,15 százalékos historikus mélypontra csökkent.

Az Ukrajnából érkező hírre, a geopolitikai feszültség eszkalálódásától való félelemre a Wall Street legfontosabb mutatói is csökkenéssel reagáltak. A Dow Jones ipari átlag 0,94 százalékos esést követően ismét 17 ezer pont alá süllyedt. Az S&P500 1,19, míg a Nasdaq 1,42 százalékkal értékelődött le.

Az arany jegyzése ugyanakkor erősödött, a tragédia előtt 1300-as szintekről 1320 fölé ugrott egy uncia ára, majd onnan lassan 1320 alá ereszkedett.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!