2019. december 17. 12:00

A Continental technológiai vállalat együttműködésre lép a 3M-mel annak érdekében, hogy közösen olyan infrastruktúra és jármű közti (I2V) interfészt dolgozzanak ki, amelyek lehetővé teszik az infrastruktúra szempontjából fontos objektumok és technológiák (beleértve a járdát, az útjelöléseket, fényvisszaverő anyagokat, közlekedési táblákat, és az úton, vagy annak közvetlen környezetében lévő egyéb tereptárgyakat), valamint a járművek technológiái közötti kapcsolat létrehozását.

A mai infrastruktúrára az a jellemző, hogy a konzisztencia, az egységesség, a teljesítmény-előírásoknak való megfelelés, és a karbantartási szabványok egyes szempontjai nem teljesen kielégítőek az iparág számára ahhoz, hogy optimalizálni tudják az önvezető járművek észlelési és lokalizációs képességit. Mivel az egyértelmű, hogy infrastruktúra-optimalizált megoldásokat nem lehet rövidtávon létrehozni, a partnerek közti együttműködés hosszú távú célja az, hogy kiegyensúlyozottabb megoldásokat találjanak. 

A Continental nagy tapasztalattal rendelkezik az autóipari biztonsági rendszerek terén. Ez a kiterjedt szaktudás, valamint a 3M közúti technológiákkal kapcsolatos innovatív szakértelme és vezető szerepe lehetővé teszi a két vállalat számára, hogy együtt magasabb szintre emeljék a jelenlegi közlekedési infrastruktúrát, és egy kiegyensúlyozottabb, intelligens, és infrastruktúra-optimalizált megoldást hozhassanak létre a jövőben. A rövid távú cél pedig az, hogy tovább növeljék a közúti biztonságot, miközben az automata vezetést szolgáló megoldásokon dolgoznak.

Continental együttműködés Continental együttműködés

„A Continental nagy figyelmet fordít arra, hogy biztosítsa azt, hogy a járműtechnológiánk pontosan, hatékonyan, és hatásosan legyen képes kommunikálni a városok és utak infrastruktúrájával” - mondja Ralph Lauxmann, a Continental Chassis & Safety divíziójának rendszerekért és technológiáért felelős vezetője. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy partnerkapcsolatra léphettünk a 3M-mel, mely során átfogó módon fejleszthetjük tovább a közúti infrastruktúra-technológiát annak érdekében, hogy növelni tudjuk a biztonságot, valamint a mindennapi vezetés során érintett környezettel és esetleges akadályokkal kapcsolatos ismereteket.”

A közös munka során a Continental és a 3M az infrastruktúra és a jármű közti interfész alábbi szempontjaira tér ki: lokalizációs és korrekciós szolgáltatások egyértelmű környezeti tereptárgyak alkalmazásával az autók nagyfelbontású térképén való lokalizációjához; objektumok városi közúti környezetben való felismerése és osztályozása, beleértve a közúti átkelőket, a jelzőlámpás kereszteződéseket, és egyéb álló, valamint mozgó tárgyakat a nagyobb biztonság érdekében; a munkaterületeken és azok környékén lévő tárgyak nagyobb fokú észlelése, és a munkaterületek státuszának jelölése; valamint a tárgyak fejlettebb szintű felismerése az infrastruktúrával kapcsolatba lépő érzékelők segítségével.
„Az infrastruktúra az összes útfelhasználó biztonsága szempontjából rendkívül fontos, beleértve az automata és nem-automata technológiákkal rendelkező autókat, valamint a közlekedés veszélyeztetett résztvevőit is. A 3M-nél az a célunk, hogy fejlesszük a közlekedési infrastruktúrát és mobilitást, hogy minden útfelhasználó biztonságban érkezhessen meg úticéljára,” mondta Dr. Daniel Chen, a 3M alelnöke és a vállalat közlekedésbiztonsági részlegének ügyvezetője.  „Az útbiztonságot megcélzó küldetésünk egyre fontosabbá válik, mivel a közlekedési módok a szemünk előtt változnak és fejlődnek. Nagyon izgatottak vagyunk a Continentallal való együttműködésünk kapcsán, mely során olyan infrastruktúra-megoldásokat fejleszthetünk ki közösen, melyek segíthetnek megvalósítani a technológiai vállalat által célul kitűzött Vision Zero-t, azaz a balesetmentes jövőt.”

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.