2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az első negyedév számai bizalomgerjesztők.

Tovább erősödött az ingatlanpiac márciusban: a 11 046 ingatlan-adásvétel 3 százalékkal haladja meg az előző havit, éves szinten pedig 42 százalékos bővülés – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslést a Duna House kedden az MTI-vel.

Havi szinten kisebb, éves szinten jelentős az emelkedés
Havi szinten kisebb, éves szinten jelentős az emelkedés
Fotó: Mfor / Mester Nándor

Kiemelték, hogy idén az első negyedév 30 154 ingatlan-tranzakcióval zárult, ami az előző év azonos időszakához képest 52 százalékos emelkedés. A közlemény szerint az első negyedéves számok megerősítik a Duna House éves várakozását, amely az idén 110-130 ezer közötti adásvétellel számol.

A jelzáloghitel-piacon szintén tovább folytatódott a felívelés. A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass magyarországi adatai alapján idén márciusban már 90 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelt kötöttek, így az első negyedévben az összes hitelkihelyezés meghaladta a 240 milliárd forintot; az előző évhez képest havi és negyedéves szinten is több mint duplájára nőtt a jelzálogcélú hitelek volumene – írták.

További ingatlanpiaci érdekességeket olvashat a szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, a Privátbankár szerdán esténként jelentkező Mennyit ér az ingatlanom? rovatának cikkeiben, melyet ide kattintva érhet el. >>

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!