2015. június 16. 07:28

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala a cariprazine ismételten beadott törzskönyvi kérelmére vonatkozó adatok értékelését további három hónappal meghosszabbította, közölte a Richter a BÉT honlapján.

A cariprazine engedélyezési kérelmét a Richter és az Allergan Plc skizofrénia, és az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok kezelésére adta be.

Az FDA által nemrégiben feltett, a cariprazine törzskönyvi kérelmére vonatkozó kérdésre adott választ a hatóság "jelentős kiegészítés"-nek minősítette és az értékelés időszakát ennek következtében további három hónappal meghosszabbította.

"Továbbra is együttműködünk az FDA-vel a cariprazine törzskönyvi kérelmének elbírálásában. Az a kielégítetlen igény, amely a skizofréniával vagy I. típusú bipoláris betegséggel élők részéről jelentkezik, továbbra is kiemelt jelentőséggel bír mind az Allergan, mind a Richter számára. Elkötelezettek maradunk aziránt, hogy ezt a jelentős kezelési alternatívát mind a betegek, mind az orvosok felé eljutassuk," mondta David Nicholson az Allergan globális kutatás-fejlesztési igazgatója.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.