2p

A Tisza Pártot a választók mintegy negyede támogatja az Iránytű Intézet országos kutatása szerint.      

Az intézet honlapján is elérhető, ma közzétett dokumentum szerint a NER-rel szembefordult ügyvéd-politikus mozgalma a pártot választani tudók körében 23, a biztos szavazók körében pedig 26 százalékon áll. Ezzel messze a legerősebb ellenzéki pártnak számít ma Magyarországon.

Tarolhat Magyar Péter pártja
Tarolhat Magyar Péter pártja
Fotó: Iránytű Intézet

A Fidesz ugyanakkor még mindig jelentősen vezet: a voksok 49, illetve 50 százalékát szerezheti meg a felmérés szerint.

Az ellenzéki oldalon a Tiszát jócskán leszakadva a DK-MSZP-Párbeszéd követi 8, illetve 10 százalékkal. A Mi Hazánk 5, illetve 3, a Kétfarkú Kutyapárt 5, illetve 4, a Momentum 3, a Jobbik-Konzervatívok 3, illetve 1, a Második Reformkor pedig 2 százalékot mondhat magáénak.

Az intézet szerint a Fidesz-KDNP népszerűsége némileg csökkent a pártot választani tudó biztos szavazók között, ám ez a csökkenés hibahatáron belüli mértékű, és továbbra is a szavazatok fele menne a kormánypártokra az európai parlamenti választáson.

A Tisza Párt egy hét leforgása alatt 6 százalékpontot erősödött a biztos szavazók körében. A DK-MSZP-Párbeszéd pártszövetség hibahatáron belül egy százalékponttal javult, a Mi Hazánk viszont 3 százalékponttal csökkent. A Kétfarkú Kutyapárt éppen a bejutási küszöb alatt stagnál, és szintén stagnál a Momentum.

A kutatást április 17-19. között végezték mintegy 1000 fő megkérdezésével.  

A Magyar Péter-jelenséggel szubjektív műsorunk, az Ez Viszont Privát legutóbbi adásában is foglalkoztunk (06:20-nál kezdődik ez a rész):

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!