2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Állítólag a regnáló főpolgármester a jogerősen kihirdetett 41-ről 191-re növelte a kihívójával szembeni szavazattöbbségét.

Csütörtökön zárul a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása. A Népszava értesülései szerint szerdán még tovább nőtt Karácsony Gergely főpolgármester előnye Vitézy Dáviddal szemben: összességében már 191 szavazattal állt jobban, mint kihívója.

Hasonló értelmű információt kapott a Telex Karácsony Gergely környezetéből, eszerint a jelenlegi főpolgármester előnye több mint 100 szavazattal nőtt Vitézyvel szemben. A lap szerint az újraszámlálásnál vagy nem találnak eltérést a korábban megszámolt szavazatoktól vagy csak néhány szavazatnyi különbség a változás.

A 444 szerint pedig tizenhat kerület adatainak összesítése után Karácsony már 200-250 szavazattal vezet Vitézy előtt.

Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid szerda kora este arról írt a Facebook-oldalán, hogy az egyik újlipótvárosi szavazókörben önmagában többet változott a szavazatok aránya, mint amennyi az eredeti különbség volt közte és Karácsony között. „Ebben az esetben épp az ő javára változott az eredmény, 134 szavazattal, (…) de fordítva is történt hasonló másutt” – írta Vitézy.

Hozzátette, hogy a hibásan máshoz számolt érvényes vagy a tévesen érvényesnek minősített szavazólapok száma eléri az 1200-at, ami a köztük lévő eredeti 41 szavazatnyi különbség harmincszorosa.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!