5p

Mentőöv a turizmusnak, a virágüzleteknek, a kütyüboltoknak és a csokoládégyártóknak. A rokonszenves, bár tőlünk kissé idegen Valentin-nap ma már üzlet a javából, miután a rendszerváltás után Guba Ági, a legendás virágkötő jóvoltából polgárjogot nyert, és aztán lassan beszüremkedett. Egyesek Bálint-napra keresztelték.

A híres virágkötő mester annak idején azért honosította meg ezt az ünnepet, mert szerette volna fellendíteni, felrázni az akkori kicsit régimódinak tűnő hazai, még félig állami, virágkereskedelmet.

Milyen idén a Valentin-napi virágdivat? – kérdeztem Kruchió László mestervirágkötő-designer-től. A tavaszi virágok a sztárok, nem annyira a rózsa. Ma már Február 14 egyben a tavasz beköszöntének ünneplését is hangsúlyozza. Azt hiszem, hogy az igényes férfiak egyébként Valentin-nap nélkül is vesznek virágot – elsősorban a jeles ünnepekre – a feleségüknek, a szerelmüknek. A másik újdonság az élő szerelmes levél: ilyenkor a filodendronlevelek „lyukacskáiba” élő virágokat fűzünk bele. A harmadik a virágbox: amikor egy csinos kis dobozban, a macaronok és mini töltött fánkocskák között tavaszi virágfejek lapulnak.

Fröcskölős parti és élményfestés

Ezt az ünnepet ma már szinte minden kereskedelmi és iparág meglovagolja. Az internet tobzódik az ajándékötletekben, a ruhaüzletek pedig alkalmi  gardróbot állítanak össze, hogy abban vedd át szívrepesve – a mit is?
Nézzünk szét az idei kínálatban, amely meglepő és mulatságos tippekben sem szűkölködik, ízlés kérdése, mit választunk. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával
Bejelentkezés / Regisztráció

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!