2p

Orosz kézbe kerülhetett egy nagyon kényes felvétel német tisztek beszélgetéséről. Odesszában és Szentpétervárott is robbanás történt. Háborús hírek.

  • Egy nappal Alekszej Navalnij temetése után az elhunyt orosz ellenzéki politikus sírját meglátogatta Navalnij édesanyja és anyósa is, akik másokkal együtt virágokat helyeztek el a síron. A pénteki temetésen ezrek jelentek meg, és országszerte a hatóságok kiemelt figyelme ellenére is sok helyen emlékeztek meg a gyanús körülmények között egy büntetőkolónián meghalt politikusról.
  • Négy halálos áldozatot és legalább nyolc sebesültet követelt egy odesszai lakóház ellen végrehajtott orosz dróntámadás, az áldozatok között egy kisgyermek is van.
  • Több mint húsz ukrán települést értek orosz tüzérségi támadások az elmúlt órákban a harkivi régióban a terület ukrán kormányzója szerint.
  • A német védelmi minisztérium vizsgálatot indított annak tisztázására, valódi-e az az orosz médiában nyilvánosságra hozott hangfelvétel, amelyen magas rangú német tisztek vitatják meg a Taurus cirkálórakéták bevetésének, illetve egy Krími híd elleni támadásnak a kérdéseit. A vizsgálatnak azt is tisztáznia kellene, hogy ha valódi a felvétel, hogyan kerülhetett orosz kézbe az elméletileg biztonságos csatornákon folytatott eszmecsere.
  • Joe Biden amerikai elnök méltatta a Washingtonban tartózkodó olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni Ukrajna melletti tántoríthatatlan elkötelezettségét.
  • Dróntámadás érhetett egy lakóépületet Szentpétervárott, a hatóságok halottakról nem, csak sebesültekről számoltak be, a robbanás okáról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!