<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Miközben az Oroszország elleni szankciók keretében Európa-szerte óriási összegeket és értékes vagyontárgyakat zárolnak, Magyarországnak csak egy nevetséges lépést tett.

Április óta minden uniós tagállamnak jelentenie kell, mennyi pénzt fagyasztott be olyan orosz politikusok, oligarchák, vagy éppen propagandisták vagyonából, melyek az EU-s szankciók hatálya alá esnek, írta a hvg.hu. Bár az Európai Bizottság hivatalosan csak a teljes összeget ismerteti, egy nyilvánosságra került adat szerint a magyar állam összesen 3000 eurónyi, vagyis 1,2 millió forintnyi orosz vagyont zárolt, a legkevesebbet Európában.

Magyarországon nincsenek jachtok, de más talán akadna. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay
Magyarországon nincsenek jachtok, de más talán akadna. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Nemcsak az Oroszország elleni további uniós szankciókat próbálja megakadályozni Magyarország, az eddig megszavazott intézkedéseket sem veszi túl komolyan – idézte a magyar lap az az Irish Times által közzétett adatokat. Eddig Európa-szerte 118 szervezetet és 1241 személyt - köztük politikusokat, oligarchákat és propagandistákat - büntettek azzal, hogy nem utazhatnak az Európai Unió területére, és minden uniós bankban tartott számlájukat, és az azon található összes vagyont zár alá vették. Márpedig itt mesés vagyonokról van szó, a Putyin-közeli üzletembereknek és véleményformálóknak villái, vállalkozásai, jachtjai, futballklubjai vannak szerte Európában.