3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az amerikai fegyverszállítmányok állítólag már európai raktárakban várják, hogy útnak indulhassanak Ukrajnába.

  • Szombaton végre szavaz az amerikai képviselőház az Ukrajnának szánt katonai segítséget is tartalmazó, összesen 95 milliárd dolláros csomagról. Eddig a többséget alkotó republikánusok blokkolták a csomag szavazásra bocsájtását, de pénteken ez az akadály elhárult, és várhatóan simán átmennek az Ukrajnának 61, Izraelnek 26, a csendes-óceáni térségben található amerikai szövetségeseknek 8 milliárd dollárnyi katonai segélyt, illetve 9 milliárd dollárnyi, többek közt a Gázai övezetnek nyújtandó humanitárus segítséget tartalmazó csomag, amelyről aztán a Szenátus is szavazhat, mielőtt Joe Biden asztalára kerülhetne aláírásra. (Mint emlékezhetünk, Orbán Viktor korábban azt állította, Trump megválasztása esetén az Egyesült Államok nem küldene fegyvert Ukrajnának, ezzel rákényszerítve a kijevi vezetést a békekötésre - Trump ugyan még nem elnök, de most hosszú hónapok blokkolása után zöld utat engedett a segélycsomagnak.)

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a határozatot, amelynek célja az online szerencsejátékok negatív hatásainak mérséklése, a fegyveres erők tagjainak pedig megtiltaná az online szerencsejátékot addig, amíg hadiállapot áll fenn az országban.
  • Miután a Robert Fico vezette szlovák kormány nem adott forrásokat a Csehország vezette nemzetközi, Ukrajnának EU-n kívüli forrásokból tüzérségi lőszereket beszerezni hivatott kezdeményezésre, szlovák állampolgárok nagyjából 2,5 millió eurót, azaz egymilliárd forintot adtak össze erre a célra. A kezdeményezés keretében 500 ezer 155 milliméteres, illetve 300 ezer 122 milliméteres lőszert vásárolnának Ukrajnának, az anyagi forrásokat Belgium, Hollandi, Svédország, Kanada, Franciaország, Dánia, Szlovénia – és szlovák állampolgárok biztosítanák.
  • Befejeződött a mentés Dnyipróban, ahol tegnap hajnalban egy ötemeletes lakóházat rongált meg súlyosan egy orosz támadás. A helyi hatóságok szerint három halálos áldozatot emeltek ki a romok közül 24-en pedig megsebesültek a támadás következtében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!