2020. március 27. 06:48
mfor.hu

Ez egy nap alatt csaknem 15 százalékos növekmény, hasonlóan az előző napihoz.

 

Újabb 39 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 300-ra nőtt a diagnosztizált betegek száma hazánkban. Hatan meggyógyultak, így már 34-en vannak, az elhunytak száma (10) változatlan, s karanténban is ugyanúgy 100 ember van, mint tegnap. A mintavételek száma viszont megugrott, több mint ezerrel, 9275-re.

Frissítés 9:40
A reggeli közlés óta az adatok alapján 16-an kijöttek a kórházi megfigyelésből, a karanténban lévők száma már csak 84. 

H lassan is, de emelkedik hazánkban a fertőzöttek száma. Fotó: depositphotos.com H lassan is, de emelkedik hazánkban a fertőzöttek száma. Fotó: depositphotos.com

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 28 főről 34-re nőtt a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár.

Világszerte 532 692 fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 122 672-en meggyógyultak, 24 075-en elhunytak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.