<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A legújabb Magyar Közlönyben a kormány több határozattal osztott szét jelentős összegeket a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló fejlesztéseknek.

A hétfői Magyar Közlönyben több kormányhatározat is megjelent, melyekkel a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló fejlesztésekhez rendeltek pénzt Orbánék. Összesen így most 26,15 milliárd forint került kiosztásra, igaz, a támogatott beruházások több évre elhúzódnak, ennek megfelelően a pénzügyi támogatások is megoszlanak.

  • Dunaújváros a Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztéséhez 1,159 milliárd forintot kapott,
  • plusz a vidámpark és területének fejlesztéséhez még 439 milliót adott a kormány,
  • Békéscsabán a Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztése 2,956 milliárd,
  • a CsabaPark Gasztronómiai és Élménypark pedig 1 milliárdot támogatásban részesül,
  • Tatabányán a multifunkcionális csarnok 2019-ig 15,1 milliárdos állami támogatást kap,
  • Zalaegerszegen pedig a városi uszoda újul meg, amihez Orbánék 5,5 milliárdos anyagi segítséget adnak.

Tatabányán végül a kisebb, 3000 férőhelyes csarnok fog épülni, igaz, eredetileg bőven megelégedtek volna egy feleakkorával is. Mivel azonban Orbán Viktor a tatabánya látogatásán azt mondta: a városra bízza a döntést, azt támogat az állam, amit a város akar, a városvezetők a nagyobb létesítmény mellett döntöttek "ha már ingyen kapják azt". A polgármester egy évvel ezelőtt azt mondta: a 6000 férőhelyes sportcsarnok beruházása mindössze 35 százalékkal lenne drágább, az üzemeltetés tekintetében pedig 20 százalékkal több, mint a feleakkora létesítmény építése és fenntartása. Éves szinten 138 millió forint plusz rezsivel kell számolni a nagyobb sportcsarnok esetén. Végül azonban mégis maradtak a kisebbnél, amit majd szükség esetén 6000 férőhelyesre lehet bővíteni. A hétfői Magyar Közlöny egy másik határozata nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a sportcsarnok beruházását, vagyis a különféle engedélyek megszerzése és a hatósági ügyintézés sokkal gyorsabban mehet. 

A tatabányai csarnok látványterve (Forrás: kemsport.hu)

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.