Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az eredetileg tervezettnél 21 százalékkal drágábban épül meg az 500 férőhelyes sportcsarnok a Pest megyei városban.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint már november 23-án megkötötték a szerződést az 500 férőhelyes sportcsarnok és a hozzá kapcsolódó Kézilabda Képzési Központ kivitelezésére. 
 
A kormány tavaly év végi osztogatásakor juttatott 800 millió forintnyi támogatást a városnak a csarnok megépítésére, az önkormányzat pedig 1,2 milliárdot tesz bele a projektbe. Vagyis az eredeti tervek szerint 2 milliárdos beruházás lett volna a sportcsarnok. 
 
Látványterv 
 
A közbeszerzési eljáráson azonban kiderült, ez kevés lesz, hiszen a beérkező két ajánlat közül a nettó 2,43 milliárd forintosat fogadták el - vagyis nem alaptalanul feltételezhetjük, hogy ez volt az alacsonyabb árú ajánlat. A sportcsarnokot így végül két helyi cég, a Hidi-Top Kft. és a Kinamé Kft. építheti fel 3 magánszemély alvállalkozóként történő bevonásának segítségével. A másik pályázat a szigetújfalui VITÉP '95 Kft.-től érkezett, amit azonban érvénytelennek nyilvánítottak. 

A beruházás mindkét cég számára kiemelkedő jelentőségű lehet, hiszen ezzel az éves árbevételül többszörösét zsebelhetik be. A tavalyi 11 fővel működő Kinamé 281,7 milliós árbevételt realizált, a Hidi-Top pedig tavaly 27 fővel 439,7 milliós árbevételt tüntetett fel a beszámolójában. 
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.