2017. november 30. 10:10

Az eredetileg tervezettnél 21 százalékkal drágábban épül meg az 500 férőhelyes sportcsarnok a Pest megyei városban.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint már november 23-án megkötötték a szerződést az 500 férőhelyes sportcsarnok és a hozzá kapcsolódó Kézilabda Képzési Központ kivitelezésére. 
 
A kormány tavaly év végi osztogatásakor juttatott 800 millió forintnyi támogatást a városnak a csarnok megépítésére, az önkormányzat pedig 1,2 milliárdot tesz bele a projektbe. Vagyis az eredeti tervek szerint 2 milliárdos beruházás lett volna a sportcsarnok. 
 
Látványterv 
 
A közbeszerzési eljáráson azonban kiderült, ez kevés lesz, hiszen a beérkező két ajánlat közül a nettó 2,43 milliárd forintosat fogadták el - vagyis nem alaptalanul feltételezhetjük, hogy ez volt az alacsonyabb árú ajánlat. A sportcsarnokot így végül két helyi cég, a Hidi-Top Kft. és a Kinamé Kft. építheti fel 3 magánszemély alvállalkozóként történő bevonásának segítségével. A másik pályázat a szigetújfalui VITÉP '95 Kft.-től érkezett, amit azonban érvénytelennek nyilvánítottak. 

A beruházás mindkét cég számára kiemelkedő jelentőségű lehet, hiszen ezzel az éves árbevételül többszörösét zsebelhetik be. A tavalyi 11 fővel működő Kinamé 281,7 milliós árbevételt realizált, a Hidi-Top pedig tavaly 27 fővel 439,7 milliós árbevételt tüntetett fel a beszámolójában. 
 
mfor.hu