TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kivitelező cég kiléte meglepetést nem okozhat, hiszen ismerős arcok fogják kialakítani a mesterséges szigeteket és a tóba süllyesztett akváriumot.

Amint arról elsőként beszámoltunk, Kisvárda újabb mesebeli, első látásra meghökkentő terveket valósítana meg a szabadidő-központtá fejlődő városrészen, a stadion közelében. A mesterséges tavon kialakított szigeteken állatos-házakat, kalandparkot, a szigetek között pedig egy tóba süllyesztett akváriumot hoznának létre virtuális látványvilággal.

Az első sziget terve az állatfigurás épületekkel (Forrás: műszaki dokumentáció) Az első sziget terve az állatfigurás épületekkel (Forrás: műszaki dokumentáció)

A közbeszerzési hirdetmény szerint az ajánlattételre felkért cégek március 12-ig nyújthatták be pályázatukat. Az 5 potenciális jelölt közül azonban mindössze három társaság érezte úgy, hogy élne a felkínált lehetőséggel:

  • a nyíregyházi Kelet-Onyx Kft., mely nettó 52,3 millióért végezné el a munkákat,
  • a szintén nyíregyházi NYF-BAU Kft. 48,2 milliós,
  • a budapesti Nyírépszer Hungária Kft. pedig 47,9 milliós ajánlatot tett.

Noha egyelőre csak a bontási jegyzőkönyvet tette közzé a kisvárdai önkormányzat, abban pedig ezúttal nem tüntették fel a rendelkezésre álló fedezetet, talán nem tévedünk nagyot, ha a Nyírépszer ajánlatát véljük befutó pályázatnak tekintve a legalacsonyabb ellenértéket.

Mellettük szól még az is, hogy Seszták városában már nagyon jól ismert cégről van szó. A Nyírépszer dolgozik többek között a sportszállón, a látvány-szegénynegyeddel felturbózott Cinemaquán, a Díszlet utcán, sőt a kisvárdai atlétikai centrumot is feltüntetheti a cég a referenciái sorában.

A budapesti székhelyű, ugyanakkor debreceni fiókteleppel is rendelkező cég egyedüli tulajdonosa a szintén debreceni Bíró Márton. A cég szekere leginkább 2017-ben lódult meg, akkor a korábbi 1,5 milliárdos árbevétel után 4,6 milliárdot sikerült elérnie, amiből 350 millió forint adózott nyereség maradt a végén. Ezt teljes egészében kifizette osztalékként, sőt még az eredménytartalékből is lecsípett egy keveset, így összesen

félmilliárd forintos osztalékot utalt ki magának Bíró Márk tulajdonosként.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.