2019. március 17. 15:12

A kivitelező cég kiléte meglepetést nem okozhat, hiszen ismerős arcok fogják kialakítani a mesterséges szigeteket és a tóba süllyesztett akváriumot.

Amint arról elsőként beszámoltunk, Kisvárda újabb mesebeli, első látásra meghökkentő terveket valósítana meg a szabadidő-központtá fejlődő városrészen, a stadion közelében. A mesterséges tavon kialakított szigeteken állatos-házakat, kalandparkot, a szigetek között pedig egy tóba süllyesztett akváriumot hoznának létre virtuális látványvilággal.

Az első sziget terve az állatfigurás épületekkel (Forrás: műszaki dokumentáció) Az első sziget terve az állatfigurás épületekkel (Forrás: műszaki dokumentáció)

A közbeszerzési hirdetmény szerint az ajánlattételre felkért cégek március 12-ig nyújthatták be pályázatukat. Az 5 potenciális jelölt közül azonban mindössze három társaság érezte úgy, hogy élne a felkínált lehetőséggel:

  • a nyíregyházi Kelet-Onyx Kft., mely nettó 52,3 millióért végezné el a munkákat,
  • a szintén nyíregyházi NYF-BAU Kft. 48,2 milliós,
  • a budapesti Nyírépszer Hungária Kft. pedig 47,9 milliós ajánlatot tett.

Noha egyelőre csak a bontási jegyzőkönyvet tette közzé a kisvárdai önkormányzat, abban pedig ezúttal nem tüntették fel a rendelkezésre álló fedezetet, talán nem tévedünk nagyot, ha a Nyírépszer ajánlatát véljük befutó pályázatnak tekintve a legalacsonyabb ellenértéket.

Mellettük szól még az is, hogy Seszták városában már nagyon jól ismert cégről van szó. A Nyírépszer dolgozik többek között a sportszállón, a látvány-szegénynegyeddel felturbózott Cinemaquán, a Díszlet utcán, sőt a kisvárdai atlétikai centrumot is feltüntetheti a cég a referenciái sorában.

A budapesti székhelyű, ugyanakkor debreceni fiókteleppel is rendelkező cég egyedüli tulajdonosa a szintén debreceni Bíró Márton. A cég szekere leginkább 2017-ben lódult meg, akkor a korábbi 1,5 milliárdos árbevétel után 4,6 milliárdot sikerült elérnie, amiből 350 millió forint adózott nyereség maradt a végén. Ezt teljes egészében kifizette osztalékként, sőt még az eredménytartalékből is lecsípett egy keveset, így összesen

félmilliárd forintos osztalékot utalt ki magának Bíró Márk tulajdonosként.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.