TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az új bázeli tőkemegfelelési direktíva (Basel II) véglegesítése komoly előrelépést jelent, hiszen jelentősen javítja majd a bankok kockázatkezelési gyakorlatát. A bankok több mint fele még csak a helyzetértékelésnél tart a felkészülésben, ezért igen sok a tennivalójuk, hogy megfeleljenek a direktíváknak. A sikeres bevezetéshez a szakemberek szerint alapvető fontosságú az is, hogy az egyes országokban a jogalkotók egységesen értelmezzék az új keretrendszert.

Varsanyi szerint a 2007/2008-as határidő betartásához a hazai bankoknak sok feladatot kell még teljesíteniük, annál is inkább, mert már a határidő előtti néhány évre is a bázeli elveknek megfelelő, részletes adatokat kell használniuk.

"Mivel a Bázel II középpontjában a kockázatkezelés áll, a bankoknak jelentős fejlesztéseket kell végrehajtaniuk IT-rendszereikben, számviteli folyamataikban, valamint szervezeti felépítésükben és működési modelljeikben. Mindez rendkívül költséges is - a hazai bankoknál összességében több millió eurós fejlesztéseket jelent. Ezért is meghatározó az anyabankok hozzáállása, azaz mekkora ráfordítással, milyen ütemezésben kívánják végrehajtani egész hálózatukban az új tőkekövetelményeknek való megfelelés biztosításához szükséges változtatásokat" - mondta a szakember.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Megoldások a Bázel II tükrében
Lemaradásban a bankok a tőkemegfelelési szabályok terén
Új kihívások a banki informatikában

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.