<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Bokros Lajos szerint az új kormánynak a rövid távú válságkezelő intézkedésekkel párhuzamosan meg kell alapoznia a hosszú távú szerkezeti reformokat is.

A volt pénzügyminiszter, az MDF európai parlamenti listavezetője erről a Globális Tudás Alapítvány pénteki budapesti rendezvényén beszélt, melyen neves külföldi előadók, hazai gazdaságkutatók, külföldi jegybankelnökök részvételével a fiskális politika makrogazdasági összefüggéseit tekintik át a résztvevők.

Bokros Lajos elmondta: már beszélt Bajnai Gordonnal és arra ösztönözte, hogy a rövid távú válságkezelő intézkedések mellett a hosszabb távú reformfolyamatot is elő kell készíteni, teljes paradigmaváltást kell megalapozni.

Helyesnek ítélte a nyugdíjkorhatár tervezett emelését. Elmondta: felvetette az új kormányfőnek, hogy ezzel együtt át kell tekinteni a nyugdíjasok helyzetét is, illetve teljesen át kell reformálni a korai nyugdíjaztatás, köztük a rokkantnyugdíjazás rendszerét.

Zdenek Tuma, a cseh jegybank elnöke előadásában felvetette, nem lehet külön kezelni az unión belül az eurózóna országainak problémáit, illetve a közép-kelet-európai államok helyzetét, hiszen a két országcsoport gazdasága számos tekintetben összefügg, jelentős mértékben kötődik egymáshoz. Emiatt a gazdasági-pénzügyi krízis kezelését átfogóan kell megvalósítaniuk a nyugat-európai vezető országoknak is - mondta.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.