2008. április 14. 10:44

Mintegy 750 millió forintnyi adócsalással gyanúsítják azt a magyar állampolgárt és három társát, akik szlovák bejegyzésű cégén keresztül vásároltak kristálycukrot azzal a feltétellel, hogy az árut külföldre szállítják, de a terméket itthon értékesítették az áfa megfizetése nélkül - közölte a vám- és pénzügyőrség.

A bűncselekmény elkövetéséhez felhasznált betéti társaság 2005-2007 között adóbevallást nem nyújtott be, a Magyarországon értékesített kristálycukor utáni általános forgalmi adó fizetési kötelezettségének nem tett eleget.

Az egyik gyanúsított lakásán kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök, valamint az ügyben érintett egyik telephelyen - a Győr-Moson-Sopron megyei Nagybajcson - lefoglaltak összesen 116 200 kilogramm kristálycukrot.

A közleményben foglaltak szerint a gyanúsítottak fiktív ügyleteikkel megközelítőleg 750 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek, valamint a pénzügyi tranzakciók folytán felvetődik közel 1,5 milliárd forintos pénzmosás gyanúja is.

A vámnyomozók lefoglaltak négy nagy értékű személygépkocsit és egy közel 24 millió forint értékű óragyűjteményt is, valamint 10 bankszámlát zároltak. Az őrizetbe vett négy személyt a Győri Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - áll a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.