2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

„Csak” 168 milliárd forintos veszteséget várnak a lakossági devizahitelek elszámoltatásával kapcsolatban az OTP vezetői a korábban közölt 176,1 milliárdhoz képest. Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese a bank harmadik negyedéves eredményét bemutató sajtótájékoztatón az mfor.hu kérdésére elmondta, az új információk birtokában pontosították az összeget.

Jelenleg úgy számolnak, hogy az árfolyamrés és a tisztességtelen kamatemelések bruttó negatív hatása 202,9 milliárd forint, míg júniusban 216,6 milliárddal kalkuláltak.

Az alacsonyabb társasági adófizetési kötelezettség miatt viszont ennél kisebb a veszteség. Az adózás után a banknak összességében ugyanis 168,4 milliárd mínuszt okoz az elszámoltatás a korábban kalkulált 176,1 milliárd helyett.

A cég egyébként a piaci várakozásoknál 20 százalékkal magasabb kiigazított eredményt ért el a harmadik negyedévben. Ez 33,5 milliárd forintot jelent, ami nem mellesleg a tavalyinál 20,5 százalékkal gyengébb profit. A vártnál magasabb eredmény elsősorban az alacsonyabb kockázati költségeknek és kisebb részt a magasabb bevételeknek köszönhető.

Bencsik László arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság – mint azt a csütörtökön publikált GDP-adatok is mutatják – egyre jobb növekedési pályára áll, aminek hatása már a banki adatokban is jelentkezik. Ezt jelzi például az, hogy a jelzáloghitel folyósítások bővülése az idei harmadik negyedévben 42 százalékot, az év első kilenc hónapja esetében pedig 31 százalékot mutatott a bázisadatokhoz képest.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!