2008. március 6. 15:09

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság annak a szeghalmi cégnek a vezetőjét, akit az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága és a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal közös együttműködésének eredményeképpen lepleztek le.

Az APEH revizorainak egy negyedéves áfabevallásra kötelezett szeghalmi cég tűnt fel, mivel a könyvelési anyagában az eddigi vizsgálatok szerint több milliárd forintot meghaladó hamis költségszámlákra bukkantak.

A nyomozást követően a vámosok 2008. március 4-én, kedden rajtaütöttek a társaságon. Hat helyen tartott házkutatás során megtalálták a hamisításhoz használt bélyegzőt, több nagy cég fejlécével ellátott üres lapokat, amelyekre a hamis számlákat nyomtatták, illetve az ehhez használt számítógépet. Lefoglaltak több gépjárművet, ingatlanokat, készpénzt, továbbá bankszámlákat zároltak összesen nagyjából ötvenmillió forint értékben.

A cég vezetőjét már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság jelentős kárt okozó csalás és pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az APEH esetében a vagyonosodási vizsgálatot is elrendelte - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Menedzsment Fórum