2008. március 6. 15:09

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság annak a szeghalmi cégnek a vezetőjét, akit az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága és a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal közös együttműködésének eredményeképpen lepleztek le.

Az APEH revizorainak egy negyedéves áfabevallásra kötelezett szeghalmi cég tűnt fel, mivel a könyvelési anyagában az eddigi vizsgálatok szerint több milliárd forintot meghaladó hamis költségszámlákra bukkantak.

A nyomozást követően a vámosok 2008. március 4-én, kedden rajtaütöttek a társaságon. Hat helyen tartott házkutatás során megtalálták a hamisításhoz használt bélyegzőt, több nagy cég fejlécével ellátott üres lapokat, amelyekre a hamis számlákat nyomtatták, illetve az ehhez használt számítógépet. Lefoglaltak több gépjárművet, ingatlanokat, készpénzt, továbbá bankszámlákat zároltak összesen nagyjából ötvenmillió forint értékben.

A cég vezetőjét már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság jelentős kárt okozó csalás és pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az APEH esetében a vagyonosodási vizsgálatot is elrendelte - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.