2p

Elismert üzletemberekből álló tanácsadó testületet alakít Varga Mihály, a gazdasági miniszter a Napi Gazdaság értesülései szerint egy öt tagból álló grémiumot hoz létre hamarosan.

Az elismert és tapasztalt menedzserekből álló testület feladata a döntések és törvények előkészítése, illetve a már hatályos szabályok hatásainak elemzése lesz az újság pénteki száma szerint.

A miniszteri testületbe a lap információi szerint meghívást kapott Kozma András, a Commerzbank magyarországi leánybankjának (Commerzbank Zrt.) elnök-vezérigazgatója, Csák János, Magyarország jelenlegi londoni nagykövete, aki korábban a Mol Nyrt. elnöke, a korábbi Westel elnöke, valamint a Matáv (Magyar Telekom Nyrt.) pénzügyi igazgatója volt, valamint Felcsuti Zsolt, a magyar tulajdonú MPF Holding Zrt. többségi tulajdonosa. A Napi Gazdaság 100 Leggazdagabb listáján is szereplő Felcsuti saját nemzetközi cégcsoportját vezeti. Kozma András a Commerzbank előtt az azóta jogutóddal megszűnt Euler Hermes követeléskezelő, illetve hitelbiztosító vezetője volt, valamint a HypoVereinsbank Hungáriánál töltött be vezető posztokat.

A fennmaradó két helyre olyan nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező magyar üzletembereket jelölnek, akik az elmúlt években már bizonyítottak a magyar és nemzetközi piacokon is. A már kiválasztott három érintett közül a lap Felcsuti Zsoltot érte el, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést, ahogy a miniszter sajtótitkára sem kommentálta.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!