2019. szeptember 13. 09:42
mfor.hu

A környezet védelme érdekében drágítanák a repülést és az autózást, eltiltanák a robbanómotort és az olajfűtést a német Zöldek.

Szigorú környezetvédelmi rendszabályokat javasol a német Zöld-párt, amely egy következő kormányban a CDU/CSU partnere lehet. Véleményük szerint „végre lépni kell” és nem szabad további, olajjal működő fűtőberendezéseket engedélyezni.

A különösen környezetkárosító repülés korlátozására azt javasolják, hogy kettőzzék meg a légi-közlekedési adót és emeljék meg a le- és felszállási díjakat a különösen sok káros-anyagot kibocsátó és hangos gépekre. Kívánatos az is, hogy nyereséget nem termelő repterek ne kaphassanak állami támogatást.

A Zöldek átalakítanák a gépkocsi-adó rendszerét úgy, hogy a környezetbarát kocsik után kevesebb, a káros-anyagot kibocsátók után többet kelljen fizetni. Ki kell építeni és szabványosítani kell az e-kocsik töltését szolgáló hálózatot, és 2030 után ne legyen már lehetséges robbanómotoros autót forgalomba hozni. Ugyanakkor 130 km/órában maximálnák a sebességet a német autópályákon, amelyeken jelenleg nincs sebességkorlátozás.

2040-re el kell érni, hogy az új épületeket 100 százalékban megújuló energiával fűtsék, illetve hűtsék – áll egyebek mellett a Zöldek messzemenő javaslataiban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.