1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Több mint 20 milliárd forintnak talált új célt a kormány.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány három helyről összesen több mint 20 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésben.

  • A költségvetés közvetlen bevételei és kiadásai fejezet, 45. Központi Maradványelszámolási Alap cím terhére 19 milliárd 410 millió forint,
  • A Pénzügyminisztérium fejezet, 26. Központi kezelésű előirányzatok cím, 2. Központi tartalékok alcím, 4. Járványügyi kiadások jogcímcsoport terhére 140 millió forint,
  • illetve a Mininszterelnökség alá tartozó Magyar Falu Program egyéb működési célú kiadásainak terhére 460 millió forintot csoportosított át.

A legnagyobb tételek egyrészt az Országos Mentőszolgálathoz vándorolnak, amelyhez a Maradványelszámolási Alapból 8,95 milliárd forint kerül, de ugyanebből a forrásból kap a  Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó

"A kiemelt nemzetközi sportesemények és egyéb kiemelt állami rendezvények lebonyolítása" jogcím is kicsit több mint 8 milliárd forintot.

A további átcsoportosítások a határozathoz csatolt mellékletekben böngészhetők végig.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!