TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Tényleg lopózik vissza a vírus, mindkét városban enyhén nőtt a Covid-19 örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben.

Budapesten és Debrecenben is enyhén nőtt a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért mennyisége a 32. héten, közölte hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Mint az NNK friss jelentése írja, a nemzetközi tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését,

szóval egy héten belül várhatóan mindkét városban megnő a fertőzöttek száma.

Az elmúlt napokban újra megszaladt az azonosított fertőzöttek száma az országban, de az esetek többségét vidéken mutatták ki, Pápán például már gócpont alakult ki. A friss adatok alapján tehát Debrecen és Budapest is elkezdhet izgulni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az NNK május óta végez szennyvízvizsgálatokat az új koronavírus örökítőanyagának kimutatására. A vizsgálatok Budapesten kezdődtek, jelenleg heti mintavétel történik a fővárost ellátó három szennyvíztelepen, a megyeszékhelyeken, és néhány vidéki városban. A többi mintavételi helyszínen jelenleg még alacsony szinten stagnál a vírus örökítőanyag mennyisége a szennyvízben.

A vírus örökítőanyagát nem csak a tünetekkel rendelkező, hanem a tünetmentes fertőzöttek, illetve az újonnan fertőződött, tüneteket még nem mutató betegek is ürítik, így az örökítőanyag mennyiségének alakulása pontos előrejelzést ad az adott szennyvíztisztító telep által ellátott lakosság fertőzöttségéről.

Az aktuális NNK-jelentés szerint az utóbbi időben több olyan "családi és közösségi halmozódás", helyi járvány alakult ki, melyek az alapvető járványügyi szabályok betartásával megelőzhetőek lettek volna. A kézmosás, arcérintés kerülése, a maszkviselés és a többi, már jól ismert elővigyázatossági manőver mellett az NNK arra kér mindenkit, hogy tényleg csak az menjen be dolgozni, illetve közösségbe, aki egészségesnek érzi magát és tünetmentes.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.