<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Eddig megtervezték a bontást, most pedig a gyakorlati végrehajtásra keres vállalkozókat a Csányi-Garancsi-Hernádi trió a Tihanyi-félszigeten tervezett szállodabiznisz előtt.

Következő fázisába lépett a Csányi-Garancsi-Hernádi trió milliárdos közös szállodabiznisze a Tihanyi-félszigeten. A CDHT Hotel Projekt Kft. ugyanis kiírta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel megvalósításához szükséges korábbi szállás épületek és kiszolgáló épületek bontási munkáinak elvégzéséről szóló közbeszerzést.

Csányi Sándor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Csányi Sándor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A cég az A8 Palace Hotel Zrt.-én keresztül Csányi Sándor OTP-vezér, Hernádi Zsolt MOL-vezér és Garancsi István (például a székesfehérvári MOL Fehérvár FC labdarúgóklub tulajdonosa) tulajdonában van.

A terület a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, földtani veszélyforrásnak tekinthető területen helyezkedik el. Az ingatlanon található épületeket évek óta nem használják, ezért erősen leromlott állapotúak, ennek okán felújításuk és átépítésük nem lehetséges, vagy nem lenne gazdaságos megoldás. Ez alól kivételt képez József főherceg kastélya és annak közvetlen környezete, amely mostani állapotában érintetlenül megtartandó, így tárgyi közbeszerzési eljárás nem érinti

- szól a közbeszerzés rövid ismertetése.

Idén ez már a második közbeszerzés a Tihanyi kastélyszállóra, hiszen februárban írták ki a bontási munka megtervezéséről szóló eljárást. Ezt végül a Moriarty Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft. nyerte mintegy 15 millió forintos ajánlattal. A munkával ezek szerint végeztek, így már a bontás gyakorlati kivitelezőjét keresi a Csányi-Garancsi-Hernádi trió közös cége.

Az új szálloda megépítése előtt tehát a következőket kell elbontani a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéről:

  • 7 szintes Park hotel épülete
  • Személyzeti szálló (erdei szálláshely)
  • Tároló
  • Apartman
  • Gépészeti épület
  • Vasbeton medence
  • Büfé
  • Kis raktár

November 8-ig várják az ajánlatokat, hogy ki tudná a legjobban elbontani a felesleges ingatlanokat. A Tihanyi Kastély és Park Hotel amúgy egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary cégcsoport birtokába.

A Csányi-Garancsi-Hernádi trió nem csak a saját pénzéből vállalkozik, hanem igen jelentős kormányzati támogatást is kapott. Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy-pályázatokon keresztül összesen 11,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást adott a CDHT Hotel Projekt Kft.-nek. A g7.hu számolta ki, hogy szobánként 77 millió forint közpénzt kap a három magyar szupergazdag közös szállodája.