1p

A közlések szerint csak az orosz támadásnak vannak áldozatai - ráadásul civilek.

Az Oroszország által annektált Szevasztopol kormányzata szerdán bejelentette, hogy felfüggesztette a Krím félsziget déli részén fekvő kikötőváros körüli kompjáratokat, miután a kormányzó közlése szerint a légvédelem elhárított egy ukrán dróntámadást. Mihail Razvozsajev a Telegramon arról tájékoztatott, hogy három eszközt semmisítettek meg, és a Szevasztopolban állomásozó Fekete-tengeri Flotta nem szenvedett károkat - írja az MTI.

Közben Ukrajnát is dróntámadás érte. Három ember meghalt, további hét pedig megsebesült az éjszaka folyamán Kijev térségére mért orosz dróncsapásokban - közölték ukrán tisztviselők szerda reggel. A kijevi regionális katonai közigazgatás a Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy egy "polgári objektum" megsérült, és a mentők még mindig a helyszínen dolgoznak. A Reuters jelentése szerint az ukrán hadsereg közölte, hogy az Oroszország által az éjszaka folyamán Ukrajnára kilőtt 21 iráni gyártmányú Shahed drónból 16-ot lelőttek.

Egy Sahed-129-es, rajta és előtte az iráni fejlesztésű irányított bombák. Fotó: Wikimedia
Egy Sahed-129-es, rajta és előtte az iráni fejlesztésű irányított bombák. Fotó: Wikimedia

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!