1p

Navracsics Tibor a "kitalálója, szülőatyja" a jelenlegi közigazgatási rendszernek, így nála lesz a legjobb helyen az intézményrendszer - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján kedden a Várkert Bazárban.

Gulyás Gergely közölte: önálló Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium jön létre januártól. Az új tárcát Navracsics Tibor vezeti majd, akinek "a legjobb szívvel és nyugodtan" adja át a terület vezetését - tette hozzá.

Az, hogy egy állami szervezetrendszer milyen erős, "nem csupán a mindennapok működésében mutatkozik meg, hanem akkor, amikor válságos helyzetek vannak" - mondta Gulyás Gergely. Értékelése szerint a magyar kormányhivatalok "kiválóan vizsgáztak" az elmúlt évek válsághelyzeteiben. Példaként a koronavírus-járvány időszakát, valamint az orosz-ukrán háború kitörése után Magyarországra érkező menekültek ellátását, befogadását említette a miniszter.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!