<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
MTI

Így készülnek a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programra.

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosának programjaira érkező vendégeket; a három belvárosi szálloda bővítésére mintegy 1,8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből 800 millió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása egy sikeresen zárult pályázat után.

Új hotel építéséről egyelőre nincs szó Veszprémben (pixabay.com)Új hotel építéséről egyelőre nincs szó Veszprémben (pixabay.com)

Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére elkészülnek a  szobák, amelyekbe összesen 113 vendég szállhat meg.

A három nyertes pályázatot benyújtó szálloda, a Betekints Wellnes és Konferenciahotel, a Butik Hotel Malomkert és az Oliva Hotel és Étterem képviselői bemutatták a fejlesztési terveiket. A Betekints Wellnes és Konferenciahotel 15 szobával és 40 ággyal, a Butik Hotel Malomkert 17 szobával és 37 ággyal, az Oliva Hotel és Étterem pedig 18 szobával és 36 ággyal bővül a támogatás segítségével.

A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kulturális eseményei és rendezvényei miatt megnövekedő turistaforgalmat a turisztikai kapacitások érdemi bővítése nélkül jó minőségben nem lehet kiszolgálni. Jelenleg 160 darab négycsillagos szállodai szoba van Veszprémben, ahol a szobák számának bővítését régóta tervezték a kisebb és közepes szállodák tulajdonosai, de a világjárvány okozta visszaesés, és az abból következő pénzügyi veszteségek után ezeket a terveket nem tudták megvalósítani.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ezért 2021 elején 800 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki, amelynek 3 nyertese 50 szobával és 113 új ággyal bővíti a Veszprém négycsillagos szállodai kínálatát. A pályázati támogatást csak új szállodai szobák megépítésére lehetett igényelni és lehet majd felhasználni. A beruházás értékének átlagosan 60 százalékát a befektetők saját pénzügyi forrásból finanszírozzák. 


 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.