<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hetente 500-700 kúton fogyhat ki a benzin vagy a gázolaj, rengeteg a magyarázat, csak egyik sem teljesen hihető.

A Mol az idegenforgalom beindulásával, a rendelkezésre álló korlátozott üzemanyagmennyiséggel, technikai okokkal, a háború hatásával, a kereslet-kínálat egyensúlyának felborulásával és az árszabályozási rendelettel indokolta, hogy 50 literre csökkentette a 480 forintos hatósági áron egy ügyletben vásárolható üzemanyag mennyiséget.

Később az OMV is hasonló döntést hozott, és több hálózat is korlátozásokat vezetett be.

A Népszava cikkében alaposan körbejárta a kérdést, és olajpiacon le nem kötelezett forrásokra hivatkozva arra jutott: üzemanyaghiány valóban nincs, és a Mol-vezérigazgató érvei legalábbis sántítanak. A Mol ugyanis például változatlanul vásárolhat orosz olajat, a schwehati üzemben történt robbanás miatt kiesett készletet a kormány a hazai stratégiai készletek feloldásával pótolta.

Nincs valós érv az üzemanyaghiányra. Fotó: depositphotosNincs valós érv az üzemanyaghiányra. Fotó: depositphotos

Az OMV „logisztikai kihívásokról” és infrastrukturális problémákról beszélt, de a konkrét ok az ő válaszukból sem derült ki. Eközben a Népszava forrásai 500-700-ra becsülik azoknak a kutaknak a számát, ahol a hét néhány napján nem kapható benzin vagy gázolaj vagy egyik sem.

A cikk végül egy szakmai forrásra hivatkozva kimondja azt, hogy

„a sok hivatalos magyarázat ellenére valójában azért akadozik az üzemanyagellátás, mert az iparágnak a 480-as ársapka miatt egyszerűen nem éri meg az értékesítést.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.