2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Íme a főbb szombati történések.

  • Ukrajna hamarosan újra megnyithatja a kijevi nemzetközi repülőteret – helyezte kilátásba Andrij Jermak, Zelenszkij vezérkari főnöke.
  • Az oroszok által megszállt zaporizzsjai atomerőmű áramellátása megszűnt, miután az ukrán ellenőrzés alatt álló területről hozzá vezető utolsó vezeték is megszakadt, de azóta megjavították. Az ukrán energiaügyi minisztérium szerint az áramszünet „nukleáris katasztrófához” vezethetett volna.
  • Zelenszkij kijelentette, hogy Ukrajnának javítania kell a mozgósítási hatékonyságán, és a toborzás kérdése egy ideje nyilvános vita tárgyát képezi. A katonaság korrupciójának kérdései, különösen a beszerzések és a toborzás terén, időről időre felkeltették a közvélemény figyelmét, miközben Ukrajna ellentámadást próbál folytatni, amely szerintük eddig jól alakul.

A kijevi repülőtér - nyitásra várva? Fotó: Depositphotos
A kijevi repülőtér - nyitásra várva? Fotó: Depositphotos

  • Az EBESZ-konferencia résztvevői azzal vádolták meg Moszkvát, hogy aláássa a bécsi székhelyű szervezet létét. Lettország képviselője, Katrina Kaktina szerint Oroszország akadályozza az EBESZ napirendjét, és háborús bűnöket követ el Ukrajnában.
  • Ukrajna olyan terveket dolgoz ki, amelyek lehetővé teszik a nézők számára a sportstadionok látogatását. Sportminisztériuma olyan rendszert fejleszt ki, amely lehetővé teszi a szurkolók számára, hogy stadionokba járjanak, és így Oroszország 2022. februári teljes körű inváziója óta először a helyszínen nézhessék a meccseket.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!